вівторок, 10 березня 2015 12:46

Курку фаршировану млинцями подають як холодну закуску і як гарячу страву
6

Фото: Валентина Мураховська

Курку фаршировану млинцями можна приготувати за дві години. Це водночас гаряча святкова страва і холодна закуска. На перший погляд страва може здатися складною, але це не так. Головне відділити шкірку від тушки. Страву можна подавати цілою і нарізану порційними шматочками. Прикрасити можна зеленню або сіточкою з майонезу.

Інгредієнти:

1 курка бройлерна (вагою ~1,5 кг),

млинці - 10 штук,

гриби (лісові або шампіньйони) - 150-200 г,

цибуля ріпчаста - 1 шт,

яйце - 1 шт,

сир твердий - 80-100 г,

вершкове масло для смаження - 50 г,

майонез або сметана,

часник - 1 зубчик (за бажанням),

сіль,

мелений перець

Приготування:

Курку вимити і добре обсушити паперовими рушниками. Відокремити курячу шкіру від м'якоті. Курку покласти грудкою вгору і за допомогою невеликого гострого ножа акуратно відокремити шкіру. Перевернути курку і видалити хвостик. Також гострим ножем підрізати жирові прошарки на спинці, відокремлюючи шкіру від м'якоті.

Ніжки звільнити від шкіри, надломити і підрізати по суглобах. Ніжки заправити всередину.

Також по суглобах підрізати крильця. Зняти курячу шкіру, стягуючи її як панчоху.

Курячу шкіру натерти всередині і зовні сіллю і свіжомеленим перцем і прибрати в холодильник.

Куряче м'ясо відокремити від кісток і пропустити через м'ясорубку. Цибулю дрібно порізати.

Гриби нарізати невеликими шматочками.

На розігріту з вершковим маслом сковороду викласти цибулю, злегка посолити, поперчити і обсмажити до м'якості.

Цибулю перекласти зі сковороди і відставити у бік.

У ту ж сковороду викласти гриби, трохи посолити, поперчити і збільшити вогонь.

Як тільки випарується рідина з грибів, додати шматочок вершкового масла і обсмажити гриби до легкого зарум'янювання. Гриби трохи остудити.

До курячого фаршу додати обсмажену цибулю, гриби разом з маслом, в якому вони смажилися, 1 яйце, сіль, мелений перець. Все добре перемішати.

На млинець викласти частину підготовленої начинки.

Рівномірно розподілити начинку, товщиною ~3-5 мм.

Посипати тертим сиром. Згорнути млинець в тугу трубочку. Таким чином підготувати всі млинці. У підготовлену курячу шкіру укласти млинці.

Горловину і черевце сколоти зубочистками або зашити нитками.

Ніжки і крильця обв'язати нитками, надаючи тушці компактну форму.

Обмазати курку підсоленою сметаною або майонезом, змішаним з подрібненим часником.

Викласти курку на змащене маслом деко.

На шкірі зробити кілька акуратних проколів зубочисткою, щоб шкіра не тріскалася при запіканні.

Запікати курку ~60-80 хвилин при температурі ~180°C.

Готову курку вийняти з духовки, остудити і акуратно перекласти на велику тарілку грудкою вгору.

Курку накрити плоскою тарілкою, поставити вантаж і прибрати курку разом з гнітом в холодильник на 4-5 годин або на ніч.

Готову курку звільнити від гніту, розрізати тушку впоперек на 2 половинки, і нарізати скибочками, товщиною ~1,5-2 см.

При подачі прикрасити зеленню і овочами.

Зараз ви читаєте новину «Курку фаршировану млинцями подають як холодну закуску і як гарячу страву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути