




Курку фаршировану млинцями можна приготувати за дві години. Це водночас гаряча святкова страва і холодна закуска. На перший погляд страва може здатися складною, але це не так. Головне відділити шкірку від тушки. Страву можна подавати цілою і нарізану порційними шматочками. Прикрасити можна зеленню або сіточкою з майонезу.
Інгредієнти:
1 курка бройлерна (вагою ~1,5 кг),
млинці - 10 штук,
гриби (лісові або шампіньйони) - 150-200 г,
цибуля ріпчаста - 1 шт,
яйце - 1 шт,
сир твердий - 80-100 г,
вершкове масло для смаження - 50 г,
майонез або сметана,
часник - 1 зубчик (за бажанням),
сіль,
мелений перець
Приготування:
Курку вимити і добре обсушити паперовими рушниками. Відокремити курячу шкіру від м'якоті. Курку покласти грудкою вгору і за допомогою невеликого гострого ножа акуратно відокремити шкіру. Перевернути курку і видалити хвостик. Також гострим ножем підрізати жирові прошарки на спинці, відокремлюючи шкіру від м'якоті.
Ніжки звільнити від шкіри, надломити і підрізати по суглобах. Ніжки заправити всередину.
Також по суглобах підрізати крильця. Зняти курячу шкіру, стягуючи її як панчоху.
Курячу шкіру натерти всередині і зовні сіллю і свіжомеленим перцем і прибрати в холодильник.
Куряче м'ясо відокремити від кісток і пропустити через м'ясорубку. Цибулю дрібно порізати.
Гриби нарізати невеликими шматочками.
На розігріту з вершковим маслом сковороду викласти цибулю, злегка посолити, поперчити і обсмажити до м'якості.
Цибулю перекласти зі сковороди і відставити у бік.
У ту ж сковороду викласти гриби, трохи посолити, поперчити і збільшити вогонь.
Як тільки випарується рідина з грибів, додати шматочок вершкового масла і обсмажити гриби до легкого зарум'янювання. Гриби трохи остудити.
До курячого фаршу додати обсмажену цибулю, гриби разом з маслом, в якому вони смажилися, 1 яйце, сіль, мелений перець. Все добре перемішати.
На млинець викласти частину підготовленої начинки.
Рівномірно розподілити начинку, товщиною ~3-5 мм.
Посипати тертим сиром. Згорнути млинець в тугу трубочку. Таким чином підготувати всі млинці. У підготовлену курячу шкіру укласти млинці.
Горловину і черевце сколоти зубочистками або зашити нитками.
Ніжки і крильця обв'язати нитками, надаючи тушці компактну форму.
Обмазати курку підсоленою сметаною або майонезом, змішаним з подрібненим часником.
Викласти курку на змащене маслом деко.
На шкірі зробити кілька акуратних проколів зубочисткою, щоб шкіра не тріскалася при запіканні.
Запікати курку ~60-80 хвилин при температурі ~180°C.
Готову курку вийняти з духовки, остудити і акуратно перекласти на велику тарілку грудкою вгору.
Курку накрити плоскою тарілкою, поставити вантаж і прибрати курку разом з гнітом в холодильник на 4-5 годин або на ніч.
Готову курку звільнити від гніту, розрізати тушку впоперек на 2 половинки, і нарізати скибочками, товщиною ~1,5-2 см.
При подачі прикрасити зеленню і овочами.
Коментарі