вівторок, 11 вересня 2012 13:59

Крабовий рулет витримують ніч у холодильнику

Автор: фото: pojrem.ru
 

Коломиянка Марія Катрич, 36 років, на вихідні робить крабовий рулет. Спробувала його на весіллі, страва дуже сподобалась. Каже, м'який, легкий і простий у приготуванні.

"Беру  250 гр крабових паличок, 5 яєць, 5 ст. л. борошна, 3 ст. л. молока, 2 ст. л. олії, сіль, перець за смаком", --розповідає Марія.

Спочатку на крупній терці натирає крабові палички. Додає до них яйця, борошно, молоко, олію . Усе гарно розмішує, щоб не було грудочок. Солить і перчить за смаком.

Тісто  має бути рідким, як сметана.

Деко для випікання  застеляє папером. Папір змащує олією. На нього виливає тісто й рівномірно розрівнює  ложкою.

"Тісто не має виходити за папір", - пояснює жінка.

Випікає у розігрітій духовці до 180 градусів протягом  10-15 хвилин, доки верх рулету не "схопиться".

Доки рулет печеться, готує начинку. 2-3 плавлені сирки натирає на морквяній терці. На ній же тре 2-3 варені яйця. Додає  м'яке вершкове масло, видавлює  часник, розмішує й заправляє майонезом за смаком.

Витягує  з духовки рулет, ставить на дерев'янну дощечку  й дає йому  трохи вистигнути. На  ще теплий рулет накладає начинку і згортає по ширшій стороні.

"Згортаючи, намагаюсь не видавлювати начинку. Готовий рулет щільно загортаю у харчову плівку і кладу в холодильник на 15 годин. Перед подачею рулет нарізаю скибками, шириною приблизно 1,5-2 см. Прикрашаю кропом",- каже Марія.

Влітку спробувала  замінити начинку на "натуральну". Замість плавлених сирків і варених яєць  зробила  мішанку з напівжирного творогу, в який дрібно нарізала багато зеленого кропу. Замість  часнику радить додавати порізану зеленої цибулі.

Зараз ви читаєте новину «Крабовий рулет витримують ніч у холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути