Оджахурі - це фірмова страва грузинської кухні. Вона в перекладі означає "сімейна". Продуктів для її приготування потрібно не багато і всі вони є на наших кухнях. Вся справа у їх поєднанні та спеціях.
Ождахурі - це ситна страва, яку часто називають зимовою. Готується вона легко і виходить багато. Що ще потрібно для обіду великої сім'ї.
Інгредієнти:
свинина (шия) - 250 г
картопля - 50 г
цибуля - 3 г
часник - 90 мл
олія - 90 г
помідори - 2 шт
зелень (кріп і базилік)
Приготування:
Часник і картоплю почистити та порізати. Зелень помити та подрібнити.
Свинину нарізати шматочками. На розігріту сковороду вилити олію.
Обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
Додати її в сковороду до свинини. Картопля обсмажити у фритюрі і посипати сіллю
Перекласти в сковороду до свинини з цибулею. Перемішати.
Додати часник та спеції в сковороду до м'яса і картоплі.
Додати нарізану зелень. Додати нарізаний тонкими шматками помідор, перемішати.
Акуратно розкласти оджахурі по тарілках. У Грузії прийнято подавати страву на глиняній або кам'яної сковорідці.




















Коментарі