Для новорічної вечірки коктейлі стануть приємним доповненням до салатів, закусок та гарячих страв. Спочатку варто готувати напої на основі шампанського. Вони стимулюватимуть апетит. А після бою курантів можна переходити до міцніших напоїв, додаючи ром, коньяк чи віскі.
Коктейлі - це такаж важлива частина святкування як і інші страви. З ними свято стає яскравим і незабутнім. Ці яскраві, смачні та оригінальні новорічні напої, які урізноманітнять святковий стіл.
Коктейль з шампанським і морозивом
Інгредієнти:
Шампанське - 300 мл
Морозиво - 600 г
Ром, лікер або коньяк - 150 мл
Лід - 12 кубиків
Приготування:
У кожен келих помістити лід та кульку морозива. Усе це полити лікером.
Додати шампанське і прикрасити напій святковими аксесуарами.
Безалкогольний коктейль "Несправжнє шампанське"
Інгредієнти:
Вода - 1 л
Цукор - 150 г
Мед - 150 г
Кардамон, кориця, гвоздика, мускатний горіх, імбир - по 5 г
Лавровий лист - 2 шт.
Приготування:
Довести воду до кипіння, потім додати всі прянощі, мед і цукор.
Варити суміш 15 хвилин. Після того, як напій охолоне, розлити його по скляних пляшках.
В кожну пляшку додати трохи родзинок.
Алкогольний коктейль з ананасами і шампанським
Інгредієнти:
Шампанське - 70 мл
Ананасовий сік - 30 мл
Цукровий сироп - 160 мл
Ананас - 70 г
М'ята - за смаком
Приготування:
Розкласти шматочки ананаса по келихах і залити цукровим сиропом.
Потім треба перемішати сік і шампанське, долити в келихи.
Готовий напій прикрасити часточками ананаса і листочками м'яти.
Коктейль з мартіні і виноградним соком
Інгредієнти:
Мартіні - 440 мл
Горілка - 120 мл
Виноградний сік - 350 мл
Листочки м'яти і лід
Приготування:
Перемішати мартіні, горілку і виноградний сік.
Додати в келихи лід та налити приготовлений напій і прикрасити листочками м'яти.
Новорічна сангрія
Інгредієнти:
Напівсолодке вино - 700 мл
Персики - 3 шт.
Лимон - 1 шт.
Яблуко - 1 шт.
Лайм - 1 шт.
М'ята - 4 гілочки
Мед - 4 ст. л.
Приготування:
Залити м'яту невеликою кількістю меду, помістити суміш в графин.
Яблуко порізати на часточки і видаліть насіння, лимон, персики і лайм - півкільцями.
Перелити фрукти в графин і додати вино, акуратно перемішати. Напій повинен настоюватися в прохолодному місці на 5 годин.
Розлити сангрію по келихах і прикрасити м'ятою, шматочками лимона і додати лід.
Коментарі