




Крокети - це універсальна страва. Її можна робити з будь-якими начинками. Їх загортають в кульки з картопляного пюре. Крокети можна подавати як гарнір і як основну страву. Цікавими на смак вони воходять з анчоусами та петрушкою. Якщо їх немає, можна заміни шпротами. Смак буде не той, але текстура збережеться.
Інгредієнти:
Картопля - 600 г.
Часник - 5-6 зубчиків
Петрушка - 3-4 гілочки
Анчоуси - 6-7 шт.
Вершкове масло - 60 г.
Яйце - 2 шт.
Борошно - 100 г
Сухарі - 100 г
Приготування:
Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності. Злийте воду і дайте картоплі охолонути.
Подрібніть 5-6 зубчиків часнику. Подрібніть петрушку і теж киньте в чашку.
Туди ж покладіть 6-7 смужок філе анчоуса. Вершкове масло кімнатної температури порізати дрібними кубиками, щоб було простіше перемішувати.
Добре виделкою перемішайте все до однорідності. Має вийти повинна однорідна маса. Приберіть її в холодильник, поки будете робити пюре.
Картоплю почистіть і розімніть. Додайте яйце і ще раз перемішайте все до однорідності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрикадельки з індички з шпинатом печуть 10 хвилин
Далі чайною ложкою набираєте начинку і скачує в кулю. Столовою ложкою берете пюре і робите на долоні корж. У центр кладете кулька начинки і все завертаєте в кулю. З цієї кількості у вас повинно вийти 12 кульок, приблизно орієнтуйтеся на розмір і порції.
Поставте три чаші. В одній борошно, в інший яйце зі столовою ложкою води (добре перемішати), в третій панірувальні сухарі.
Нагрійте олію до 180 градусів (якщо кинути шматочок картоплі, масло повинно шипіти). Обкачайте кульку в борошні, потім в яйці, і, нарешті, в сухарях.
Відразу кладіть в олію і шумівкою перевертайте кілька разів в процесі обсмажування.
Готові кульки викладайте на тарілку, вистеленную паперовими серветками. Олія швидко вбереться в них і вийдуть абсолютно нежирні крокети.
Коментарі