четвер, 30 березня 2017 17:11

Як правильно зберігати їжу на природі, щоб не отруїтися

Як правильно зберігати їжу на природі, щоб не отруїтися
Фото: formulalubvi.com

На пікніку важливо правильно зберігати продукти, щоб вони не зіпсувалися. Отруєння проявляється нудотою, діареєю або високою температурою.

Ці прояви виникають через бактерії, які знаходяться на поверхні продуктів.

Щоб не зіпсувати відпочинок та уникнути отруєння, дотримуйтесь наступних правил:

1. Тримайте охолоджені продукти в холоді

Захопіть з собою достатню кількість сухого льоду або морозильних пакетів.

Для сирого м'яса і приготованих страв беріть різні пакети і термосумки.

2. Не тримайте продукти під сонячними променями.

Ультрафіолетові промені нагрівають продукти. Тримайте їх у ємності з холодною водою, в темному місці.

3. Правильно зберігайте салати.

Бактерії, у першу чергу, починають розмножуватися на яйцях, картоплі і макаронах.

Якщо ви приготували салати, до складу яких входять ці інгредієнти, до самої подачі на стіл, тримайте їх у холодильнику або термосумці. Якщо салат простоїть під сонцем хоча б годину, він швидко зіпсується.

4. Правильно зберігайте фрукти.

Свіжі фрукти з товстою шкіркою, такі як кавуни, дині або яблука, будучи цілими, кілька днів можуть добре зберігатися при кімнатній температури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 секретів приготування ніжного стейка

Якщо вони порізані, то швидко псуються. Їх треба з'їсти протягом 1-2 годин.

5. Правильно зберігайте курку.

Смажену курку в гарячому вигляді варто з'їсти протягом 1-2 годин після приготування або покупки.

Холодну курку треба тримати за температури нижче +4° C до подачі на стіл.

6. Правильно зберігайте яловичину, гамбургери і хот-доги.

Яловичину треба готувати до температури м'яса 60° C. Птицю, гамбургери, хот-доги, сосиски та інші закуски з м'ясними начинками – до 75° C, а м'який м'ясний фарш – до ще вищої температури.

7. Розморожуйте м'ясо перед приготуванням на грилі.

М'ясо і птицю необхідно розморозити перш ніж смажити їх на грилі. Якщо вони будуть заморожені, то приготуються тільки зовні, а всередині залишаться сирими. Через таке м'ясо можна підхопити паразитів і кишкову паличку.

8. Приправи, такі як кетчуп, майонез і гірчиця мають кислотність, тому не псуються.

Досить тримати їх у закритих упаковках і після використання знову закривати кришку.

9. Захопіть ложки та виделки.

Із загальної миски їжу треба розкладати однією ложкою, а не кожен своєю.

10. Мийте руки і використовувати дезінфікуючі засоби.

Особливо важливо мити руки, якщо якісь продукти – печиво, чіпси – ви саме руками берете із спільної чаші.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно зберігати їжу на природі, щоб не отруїтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути