Весною найбільш бажаною стравою є салат зі свіжих овочів. Після тривалої зими хочеться посмакувати чимось соковитим та вітамінним.
Щоб зберегти всю користь овочів та відчути їх справжній смак, салат варто заправляти не майонезом, а спеціальними заправками. Вони підсилюють смак овочів.
Гострий салат з моркви
Інгредієнти:
Морква 500 г
Огірки 200 г
Часник 1 зубчик
Імбир свіжий 3 см
Соєвий соус 50 мл
Кунжутна олія 40 мл
Кунжут 20 г
Приготування:
Почистити моркв і нарізати тонкою соломкою або натерти на терку для корейської моркови.
Потом порізати тоненькими шматочками огірок і додати його до моркви.
Почистити свіжий імбир і часник. Часник порізати на маленькі шматочки, а імбир натерти на дрібній тертці.
Далі все добре розтерти в ступі однорідної маси.
Додати олію, соєвий соус і перемешати.
Вилити в салат заправку, перемішати і дати постояти пів години в прохолодному місці.
Перед подачею салат посипати кунжутом.
Овочевий салат "Кольоровий"
Інгредієнти:
Капуста пекінська - 200г
Огірки - 200г
Морква - 100г
Кукурудза консервована - ½ банки
Листя салату - ½ пучка
Олія - за смаком
Приготування:
Порізати огірки та пекінську капусту невеликими квадратиками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим харчуватися в піст замість м'яса
Очистити моркву від шкірки і порізати невеликими кубиками. Листя салату сполоснути і нарізати великими шматочками.
В глибоку салатницю перекласти всі порізані інгредієнти: моркву, огірки, пекінську капусту, листя салату.
Висипати консервовану кукурудзу, перемішати і приправити салат олією.
Салат овочевий з маслинами і фетою
Інгредієнти:
по 200 грам помідор, огірків та болгарського перцю.
фета або бринза 200 г
10-15 маслин без кісточок
за смаком зелень
3 ст. л. олії
2 ст. л. лимонного соку.
Приготування:
Огірки нарізати соломкою, помідори - кубиками. З перцю необхідно видалити насіння і нарізати його соломкою.
Щоб приготувати смачну заправку, потрібно змішати лимонний сік і масло. Додати перець і сіль. омідори, огірки, нарізаний перець змішати із заправкою. Дрібно покришити вимиту зелень.
Сир фета розім'яти виделкою і додати в нього зелень. З отриманої маси сформувати кульки.
Всередину кожної кульки покласти маслини. Викласти в салатник салат і прикрасити його кульками з фети.
Коментарі