четвер, 16 березня 2017 14:06

3 весняні салати із овочів без майонезу

Весною найбільш бажаною стравою є салат зі свіжих овочів. Після тривалої зими хочеться посмакувати чимось соковитим та вітамінним.

Щоб зберегти всю користь овочів та відчути їх справжній смак, салат варто заправляти не майонезом, а спеціальними заправками. Вони підсилюють смак овочів.

Гострий салат з моркви

Автор: unastak.ru
  весняні салати без майонезу
весняні салати без майонезу

Інгредієнти:

Морква 500 г

Огірки 200 г

Часник 1 зубчик

Імбир свіжий 3 см

Соєвий соус 50 мл

Кунжутна олія 40 мл

Кунжут 20 г

Приготування:

Почистити моркв і нарізати тонкою соломкою або натерти на терку для корейської моркови.

Потом порізати тоненькими шматочками огірок і додати його до моркви.

Почистити свіжий імбир і часник. Часник порізати на маленькі шматочки, а імбир натерти на дрібній тертці.

Далі все добре розтерти в ступі однорідної маси.

Додати олію, соєвий соус і перемешати.

Вилити в салат заправку, перемішати і дати постояти пів години в прохолодному місці.

Перед подачею салат посипати кунжутом.

Овочевий салат "Кольоровий"

Автор: unastak.ru
  весняні салати без майонезу
весняні салати без майонезу

Інгредієнти:

Капуста пекінська - 200г

Огірки - 200г

Морква - 100г

Кукурудза консервована - ½ банки

Листя салату - ½ пучка

Олія - ​​за смаком

Приготування:

Порізати огірки та пекінську капусту невеликими квадратиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим харчуватися в піст замість м'яса

Очистити моркву від шкірки і порізати невеликими кубиками. Листя салату сполоснути і нарізати великими шматочками.

В глибоку салатницю перекласти всі порізані інгредієнти: моркву, огірки, пекінську капусту, листя салату.

Висипати консервовану кукурудзу, перемішати і приправити салат олією.

Салат овочевий з маслинами і фетою

Автор: unastak.ru
  весняні салати без майонезу
весняні салати без майонезу

Інгредієнти:

по 200 грам помідор, огірків та болгарського перцю.

фета або бринза 200 г

10-15 маслин без кісточок

за смаком зелень

3 ст. л. олії

2 ст. л. лимонного соку.

Приготування:

Огірки нарізати соломкою, помідори - кубиками. З перцю необхідно видалити насіння і нарізати його соломкою.

Щоб приготувати смачну заправку, потрібно змішати лимонний сік і масло. Додати перець і сіль. омідори, огірки, нарізаний перець змішати із заправкою. Дрібно покришити вимиту зелень.

Сир фета розім'яти виделкою і додати в нього зелень. З отриманої маси сформувати кульки.

Всередину кожної кульки покласти маслини. Викласти в салатник салат і прикрасити його кульками з фети.

Зараз ви читаєте новину «3 весняні салати із овочів без майонезу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути