Редиска є обов'язковим інгредієнтом для весняних страв. Вона виростає найпершою з овочів.
Редиска надає страві легкої перчинки, хрускоту та соковитості.
З нею можна робити салати, омлет чи бутерброди. Вона добре поєднується з майже всіма продуктами, тому нею можна урізноманітнювати щоденне меню.
Бутерброди з редискою і сиром
Інгредієнти:
редиска - 1 шт.
тост - 1 шт.
кисломолочний сир - 1,5 ст.л.
сметана - 0,5 ст.л.
масло - 15 г
сіль – до смаку
зелень – до смаку
Приготування:
Змішати сир зі сметаною. Додати за смаком сіль.
Тост намастити маслом. Зверху покласти шар із сиру зі сметаною.
Прикрасити бутерброд кружальцями редиски й зеленню.
Салат із редискою і телятиною
Інгредієнти:
варена телятина - 150 г
яйце - 2 шт.
редиска - 5 шт.
цибуля зелена - 1 ст.л.
капуста молода або пекінська - 100 г
майонез - до смаку
Приготування:
Нашаткувати капусту і нарізати соломкою відварену телятину.
Яйце зварити й подрібнити. Редиску нарізати кубиками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 весняні салати із овочів без майонезу
Змішати усі нарізані інгредієнти, додати майонез.
Викласти салат на тарілку й перемішати.
Салат з редиски з печінкою
Інгредієнти:
печінка - 300 г
редиска - 300 г
сметана - 1 склянка
борошно - 2 ст.л.
перець (мелений), сіль – до смаку.
Приготування:
Яловичу печінку промити, розрізати на шматки.
Посолити, посипати перцем.
Обкачати у борошні й обсмажити на розігрітій сковороді з олією.
Гарячу печінку порізати на шматки. З'єднати із порізаною редискою.
Заправити сіллю і сметаною.
Коментарі