Правильний стейк легко приготувати, якщо знати деякі секрети.
Тут важливо все - від якості м'яса, товщини сковороди та час приготування.
Про це пише Вbcgoodfood.com.
Правила смаження ідеального стейка:
1. Шматок м'яса має бути товщиною 2,5-5 см. Обсмажувати його слід до скоринки з двох сторін.
2. Стейки вирізують тільки поперек волокон. Його не можна відбивати, інакше порушується структура волокон, і стейк стане сухим.
3. Сковорода має бути із товстим дном, щоб тримати високу температуру. Добре, щоб вона була з антипригарним покриттям.
Також підійде гриль-сковорода. Вона додасть стейку характерний візерунок і захистить від пригорання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 швидкі сніданки для лінивих
4. М'ясо обов'язково має бути кімнатної температури. Перед смаженням його насухо протерти рушником або серветкою.
5. Для стейків найкраще підходить арахісове масло. Воно має м'який смак і не горить.
6. Під час смаження солити не можна. М'ясо віддасть сік і буде варитися, а не смажитися. Краще натерти сіллю і перцем стейк за годину до смаження і дати йому полежати, просочитися.
7. Обсмажувати стейк на розпеченій сковороді з кожної сторони від 1 до 5 хвилин.
8. Після смаження дайте стейкам відпочити не менше п'яти хвилин. М'ясні волокна повільно будуть поглинати соки і вони рівномірно розподіляться всередині шматка.
Коментарі