середа, 22 березня 2017 15:22

7 продуктів, які ніколи не псуються

7 продуктів, які ніколи не псуються
Фото: golosarmenii.am

Свіжа їжа є найкориснішою. Є певні продукти, які псуються за кілька годин. Проте, є й такі, які взагалі не псуються.

Ними зручно запасатися на довгий час.

Соєвий соус

Навіть у відкритій упаковці соус не псується роками. А якщо соус просто стоятиме в холодильнику запечатаний, його можна відкрити і через 20 років, і він буде свіжим.

Мед

Він є універсальним продуктом, тому що з роками не втрачає свої поживні речовини. Більше того, мед у закритій банці можна зберігати мало не століттями. Головне - тримати його затемператури не вище +20ºС.

Міцний алкоголь

Горілка, віскі, коньяк, ром, текіла, чача, джин ніколи не псуються завдяки високій концентрації спирту.

Відкрита чи закрита буде пляшка - значення не має.

Білий рис

Дикий рис зберігають всього півроку, через наявність у ньому натуральних олій. А ось вибілений рис зберігає свої поживні властивості до 30 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна їсти в офісі

Сушена квасоля

Тут все так само, як і з рисом. Згідно з дослідженнями, навіть після 30 років зберігання квасоля не втрачає свій запас протеїну.

Сухе молоко

Таке молоко можна зберігати не день-два, як звичайне. Воно може простояти кілька років. Проте його смак буде не таким свіжий, але воно не зіпсується.

Сіль

Цей продукт безсмертний. Але йодовану сіль зберігають всього 5 років.

Зараз ви читаєте новину «7 продуктів, які ніколи не псуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути