Четвер, 09 липня 2020 13:14

Їсиш - і відірватися не можеш: топ-3 найпопулярніші рецепти морозива

Домашнє морозиво - десерт, популярний як серед дітей, так і серед батьків. Він не лише смачний та корисний, але і простий в приготуванні. Начинки можна додавати будь-які: шоколад, фрукти, ягоди, навіть лимон. Все залежить від вашої фантазії та смакових уподобань.

Найпростіший рецепт класичного пломбіру

Автор: pustunchik.ua
  У літні дні приємно поласувати морозивом, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то ще й корисно та поживно.
У літні дні приємно поласувати морозивом, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то ще й корисно та поживно.

Інгредієнти:

жирне молоко - 1 склянка

яйце - 1 шт.

цукор - 2 ст. л.

ванілін - за смаком

Приготування:

Змішати цукор, яйця та ванілін до однорідної маси. Влити молоко та поставити на малий вогонь. Як тільки рідина почне нагріватись, зняти з вогню, не доводячи до кипіння. Збити міксером до утворення густої пінки. Розподілити суміш по формах, поставити в морозилку на 5 годин. Готовий десерт можна прикрасити ягодами та улюбленим сиропом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морозиво з вином і рисом: розкрили вражаючі факти про десерт

Шоколадне морозиво

Автор: sblog.metro.ua
  У літні дні приємно поласувати морозивом, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то ще й корисно та поживно.
У літні дні приємно поласувати морозивом, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то ще й корисно та поживно.

Інгредієнти:

шоколад - 50 г

молоко - 3 ст. л.

жовтки - 4 шт.

цукор - 200 г.

Приготування:

Молоко налити в сотейник та довести до кипіння. Додати натертий шоколад. Розмішати та дати час трішки охолонути. Цукор та жовтки збити до утворення густої піни. Поступово ввести в молочну суміш жовтки, не припиняючи помішувати. Поставити на вогонь, варити поки рідина не загусне. Готувати на повільному вогні. Якщо маса закипить - жовтки згорнуться. Морозиво перелити в порційні келихи та поставити в морозилку на 4 години. Прикрасити можна шоколадом і листям м'яти.

Крем-Брюле

Автор: scemicvet.mediasole.ru
  У літні дні приємно поласувати морозивом, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то ще й корисно та поживно.
У літні дні приємно поласувати морозивом, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то ще й корисно та поживно.

Інгредієнти:

Молоко - 200 г

Варене згущене молоко - 200 г

Вершки - 400 г

Приготування:

Змішати звичайне молоко та згущене. Окремо збити вершки до щільної маси. Додати молоко і продовжити збивати. Готову суміш перекласти в контейнери на 8 годин. Страву можна прикрасити ягодами та фруктами.

На думку дієтологів, молочне морозиво є найкориснішим, тому що містить найменше жиру і калорій. У ньому також багато кальцію і фосфору, які є корисними для здоров'я кісток і зубів.

Зараз ви читаєте новину «Їсиш - і відірватися не можеш: топ-3 найпопулярніші рецепти морозива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 295
Голосування Яка найбільша проблема Києва?
  • Затори
  • Хаотична забудова
  • Нищення історичних місць
  • Незаконна торгівля, МАФи
  • Громадський транспорт
  • Мало шкіл та дитсадків
  • Сміття
Переглянути
Погода