Сирні палички - не просто закуска. У поїздці чи на роботі вони можуть бути основною стравою. Хрусткі, ароматні та легкі в приготуванні. Їх можна робити різного розміру та форми.
"Замість чипсів на природу беру хлібні палички з сиром, - каже киянка 34-річна Леся Крищук. - Готувати їх легко й швидко. Діти їх настільки полюбили, що й просять пекти до червоного борщу".

1 ч. л. сухих дріжджів
1 ч. л. меду
170 мл теплої води
300 г борошна
1/2 ч. л. солі
1 ч. л. олії
100 г твердого сиру
Приготування:
Дріжджі та мед розчинити у теплій воді.
Борошно просіяти із сіллю у велику миску. Додати олії.
Змішати воду з дріжджами і медом. Замісити тісто.
Залишити в теплому місці на 1 год., щоб тісто збільшилося вдвічі.
Твердий сир потерти на дрібній тертці. Частинами замісити його в тісто.
Залишити в теплому місці ще на 30 хв.
Нагріти духовку до 170ºС. Тісто знову має збільшитися в розмірі.
Розкачати його в корж товщиною 5-7 мм. Змастити кулінарним пензликом, вмоченим у молоко, і посипати кунжутом.
Читайте також: В яскравий овочевий салат додають вершковий сир та горіхи
Тісто порізати на смужки шириною 1,5 см і закрутити в ковбаски.
"Якщо хочеться гостренького, можна посипати червоним перцем та куркумою. Також пікантними палички зробить часник", - радить пані Леся.
Випікати на змащеному олією деку 20 хв., доки палички не зарум'яняться.
Коментарі