Запечена свинина є універсальною стравою. Її треба просто замаринувати та спекти. Не потрібно довго стояти біля плити. Головне - знати як правильно її спекти.
"Свинину печу у деці з водою. Загортаю у кілька шарів фольги і виходить як цукерка, - каже Світлана Соколова, шеф-кухар столичного ресторану "Креп де Шин". - Завдяки воді м'ясо виходить соковитим. Вона його гріє, але сушить".

Інгредієнти:
1,2 кг свинини
130 мл соєвого соусу
100 г гірчиці
150 г меду
перець чорний мелений та лавровий листок за смаком
Приготування:
Промити 1,2 кг свинини. Після випічки вийде 1 кг. Жир з неї не обрізати, щоб страва не вийшла сухою.
За добу замаринувати у 80 мл соєвого соусу, 50 г. гірчиці, 70 г мед. Додати за смаком перець чорний мелений та кілька лаврових листків.
Такий ж самий маринад зробити перед тим як пекти свинину. Помастити ним і загорнути у кілька шарів фольги.
На деко налити трохи води і покласти цю "цукерку". Завдяки цьому вона готується, як в термо шубі.
"Якщо свинину просто покласти на деко, при запіканні з нього буде виходити жир і м'ясо буде сухим. Вода від цього захищає", - радить шеф-кухар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запекти свинину в апельсиновій глазурі
Поставити деко на 2 години у нагріту до 180 градусів духовку
Щоб вийшла гарна скоринка. Змішати в рівних пропорціях соєвий соус та мед. Помастити цим мясо зверху і поставити на 10 хв. в духовку. Воно всередині вийде не сирим, а просмаженим і водночас соковитим
Коментарі