Цього року на новорічному столі запечена свинина є головною стравою, адже у рік Півня не можна готувати птицю. У свинині головне, щоб була зовні хрусткою, а в середині ніжною. Це вдасться із часниково-апельсиновою глазур'ю. Пікантності смаку додасть пряна скоринка.

Інгредієнти:
свиняча вирізка 500 г
сіль 2 ч.л.
паприка 1 ч.л.
гострий каенского червоний перець 3/4 ч.л.
чорний мелений перець 1/2 ч.л.
сушений чебрець 1 ч.л.
апельсиновий сік 1/2 склянки
гірчиця 1 1/2 ч.л.
пропущений через прес часник 2 зубчики
Приготування:
Розігріти духовку до 200 С.
Змішати всі спеції і натерти отриманою сумішшю свинину.
Розігріти сковороду, яка підходить для духовки, з невеликою кількістю олії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулет зі свинини начиняють курагою і вишнею
Обсмажити філе з усіх боків, щоб воно вкрилося скоринкою, перевертаючи його кожні кілька хвилин.
Поставити сковороду в духовку і запікати 20-30 хвилин.
Для глазурі змішати апельсиновий сік, гірчицю і часник. На середньому вогні зварити глазур до загустіння.
Додати сіль і перець за смаком.
Залишити свинину на 5 хвилин, щоб соки з неї не витікали при нарізці.
Нарізати філе порційними шматками і подавати разом з глазур'ю.
Коментарі