
Грибна запіканка - проста та апетитна страва, яка підкорює смаком та ароматом. Для неї підійдуть свіжі, сушені, солоні чи мариновані гриби. Додатковими інгредієнтами можуть стати макарони, м'ясо, сир, картопля, або будь-які овочі.
Інгредієнти:
куряче філе - 400 г
печериці - 200 г
картопля - 300 г
помідор - 2 шт.
цибуля - 1 шт.
сметана - 200 г
твердий сир - 150 г
олія - 2 ст. л.
чорний мелений перець - за смаком
сіль - за смаком
Приготування:
Відварене куряче філе, цибулю та печериці нарізати кубиками, помідори - кружечками, очищену картоплю - тонкими скибочками. Сир натерти на крупній тертці. Обсмажити цибулю та гриби на олії до випаровування рідини. Пошарово викласти продукти в змащену олією форму для запікання, посолити та поперчи кожен шар: картоплю, курку, помідори, обсмажені гриби з цибулею і знову картоплю. При бажанні шари можна повторити. Зверху полити сметаною і посипати тертим сиром. Запікати у розігрітій до 200°С духовці 30-40 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний рецепт: в несолодкі мафіни додають бекон
Авокадо-часниковий соус стане ідеальним доповненням до м'яса та птиці. Головне придбати спілий фрукт, аби його було легко розім'яти за допомогою виделки до кремоподібного стану. Якщо ж не виходить - можна використати блендер.
Коментарі