Киянка Анастасія Харченко не замішує тісто для яблучного пирога. Всі інгредієнти шарами викладає на деко і ставить у духовку.
"Найбільше не люблю морочитися з тістом для пирогів. Коли в якійсь кулінарній книзі вичитала рецепт пирога, для якого не потрібно робити тісто, вирішила одразу спробувати. Пиріг вийшов на славу", - розповіла вона кореспонденту Gazeta.ua.
Для приготування Анастасія бере кілограм яблук, дві склянки борошна і манної крупи, склянку цукру і 200-грамову пачку замороженого масла.
"Яблука підійдуть усякі. Але смачнішим буде, якщо для приготування використовувати сорти з кислинкою", - порадила Анастасія.
Яблука жінка чистить від шкірок і тре їх на дрібній тертці. Половину викладає у форму, застелену пергаментним папером. В глибокій мисці перемішує борошно, манку і цукор. На яблука викладає половину цієї суміші. Зверху рівномірно розподіляє 100 грамів масла, натертого на дрібній тертці.
"Зверху на масло знову викладаю яблука, суміш із борошна, манки, цукру і масло. Потім ще раз повторюю шари і ставлю пиріг у духовку. Випікаю хвилин 30-40. Він виходить розсипчастим і просто тане у роті. Сама за раз може з'їсти половину", - сказала Анастасія Харченко.
Найкраще такий пиріг смакує із чорним чаєм.
"Готувати такий пиріг дуже просто. З цим можуть впоратися навіть діти", - додала вона.
Коментарі