




Тернополянка Оксана Макаревич, 32 роки, пече вдома пиріг із "паперівками". Каже, готувати такі солодощі дуже просто.
"Секрет пирога – якнайбільше яблук. Зараз почався сезон "паперівок". Мені передали родичі із села ціле відро маленьких яблучок. Зварила трохи компоту, закрила на зиму. А малий тільки побачив яблука, зразу спитав, коли пиріг буде. І чоловік мою випічку любить, і навіть свекруха хвалить. А головне – затрачаю на приготування мінімум часу і зусиль", - каже жінка.
Для тіста вона бере 6 яєць, 2 склянки цукру і 4 склянки борошна. Нарізає яблука тоненькими скибками. Спочатку збиває яйця на густу піну.
"Тісто виходить майже бісквітне. Тому головне добре збити яйця – аби маса мала силу рости. Цукор додаю поступово і далі збиваю. Потім дрібку кориці і ваніль до смаку. А насамкінець – борошно. Всипаю його по одній склянці. Треба, щоб писалася "вісімка". Бо як тісто буде зарідке – просто сяде", - продовжує Оксана.
Тернополянка всипає яблука у масу, перемішує. Викладає на застелене пергаментом і змашене олією деко із високими бортиками. Пече пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів.
"Поки пиріг печеться, син десять разів на кухню заглядає. А тільки витягну з духовки – одразу просить попробувати. Гарячим його їсти не можна, як кожну випічку. Але як вистигне – нарізаю великими шматками і подаю з кавою або молоком. Розходиться "на ура". Тому я цей пиріг і назвала "Пальчики оближеш". Це той випадок, коли назва "попала в яблучко", - сміється господиня.
Коментарі
16