Мафіни з горіхами і курагою - десерт з вигадкою. Здається, усе просто, але смак відрізняється від звичайних кексів. Вони мають ніжну текстуру, але хрустять на зубах завдяки горіхам. Для підсилення фруктового смаку їх подають з абрикосовим джемом.
Інгредієнти:
цукор 100 г
борошно 150 г
розпушувач 10 г
кориця на смак
курага 40 г
горіхи волоські за смаком
яйця 1 шт.
м'ята 3 г
масло вершкове 10 г
молоко 200 мл
джем абрикосовий 50 г
Приготування
Дрібно наріжте курагу. Збийте яйце вінчиком до піни.
Розтопіть масло на слабкому вогні, дайте охолонути. Дрібно нарубайте волоські горіхи, змішайте їх із борошном, цукром, курагою, розпушувачем і корицею.
Введіть масло в яєчну суміш, додайте молока і ретельно перемішайте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кондитер вчить готувати архітектурні десерти
У суху суміш влийте яєчно-молочну масу, перемішайте лопаткою і розкладіть у форми, заповнивши їх на 2/3.
Випікайте в розігрітій до 200ºС духовці протягом 25 хв. Дайте мафінам охолонути, прикрасьте м'ятою і подавайте з джемом.
Коментарі