Голубці у багатьох жінок є коронною стравою. Є багато секретів у їх приготуванні. Дійсно незвичайними виходять з родзинками на яблучній "подушці". Не обходяться вони й без м'яса. Ці солодкі продукти тільки підсилюють його смак і роблять усю страву соковитою.
"Експериментувала з голубцями по-всякому. Начиняла грибами, болгарським перцем і зеленим горошком, — каже Клавдія Поліщук. — Недавно готувала плов із сухофруктами й медом. Одночасно й придумала нову начинку і для голубців".
Інгредієнти:
Свинина – 700 г.
Рис – 100 г.
Капуста - 800 г
Родзинки – 50 г.
Базилік – 20 г.
Цибуля – 300 г.
Яблука – 400 г.
Сіль – за смаком
Приготування:
Промити рис і проварити до пів готовності. Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями. Яблука нарізати тонкими скибочками.
М'ясо промити під проточною водою, нарізати шматками.
Пропустити їх через м'ясорубку, додати базилік.
Промити родзинки і пропустити через м'ясорубку.
Усе це посолити і додати рис. Листя капусти пропарити в окропі 5 хвилин.
Шумівкою витягнути і охолодити. В кожен листок покласти мясний фарш і скрутити рулетиком.
На дно каструлі покласти декілька листків капусти. Викласти один шар мясних конвертиків, зверху викласти шаром цибулю і яблука.
Зверху викласти решту голубців.
Пропустити помідори через м'ясорубку.
В каструлю все залити водою або меленими помідорами. Рідина має покривати страву на 2 см.
Накрити кришкою і тушкувати 1,5 години.
Коментарі