Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2013 16:39

Гарбузовий суп подають із натертим голландським сиром
6

Фото: Фото: Олена Дзік

Тернополянка Людмила Кваснівська, 30 років, навесні готує гарбузовий суп. Каже, більш корисної і легкої страви годі придумати.

"Восени родичі передали із села гарбузи. Кілька разів зварила кашу із рисом. Залишалося ще багато. Я їх почистила від шкірки та насіння, порізала на кубики і заморозила. Цієї весни знайшла. Готую суп. Виходить швидко і смачно" - говорить жінка.

Спершу Людмила відварює у каструлі порізані кубиками 4 картоплини, 3 морквини і одну велику цибулину. Коли овочі починають розварюватися, додає 300 г гарбуза.

"Цей суп можна варити і на мясному бульйоні, і зовсім без мяса. Головне – гарбуз треба кидати в окріп замороженим, інакше він втратить смак", - зазначає господиня.

Через 10 хвилин відціджує бульйон. Витягає і викидає цибулю – вона уже не потрібна. А решту овочів ретельно розминає блендером до консистенції пюре. Опісля виливає у каструлю із готовим пюре відціджений відвар, доводить суп до кипіння. Наприкінці вкидає дрібно порізаний зубець часнику.

Тернополянка заправляє суп маслом. Солить, перчить за смаком. Додає багато петрушки, кропу, зеленої цибулі і часнику. Знімає страву з вогню і залишає на 5 хвилин настоятися. Лише після цього розливає суп у тарілки. Перед подачею на стіл посипаю кожну порцію натертим голландським сиром.

"Суп не тільки смачний і поживний, а ще й має дуже гарний вигляд, гарбуз додає йому жовтогарячого кольору", - пояснює Людмила.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузовий суп подають із натертим голландським сиром ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути