Тернополянка Людмила Кваснівська, 30 років, навесні готує гарбузовий суп. Каже, більш корисної і легкої страви годі придумати.
"Восени родичі передали із села гарбузи. Кілька разів зварила кашу із рисом. Залишалося ще багато. Я їх почистила від шкірки та насіння, порізала на кубики і заморозила. Цієї весни знайшла. Готую суп. Виходить швидко і смачно" - говорить жінка.
Спершу Людмила відварює у каструлі порізані кубиками 4 картоплини, 3 морквини і одну велику цибулину. Коли овочі починають розварюватися, додає 300 г гарбуза.
"Цей суп можна варити і на мясному бульйоні, і зовсім без мяса. Головне – гарбуз треба кидати в окріп замороженим, інакше він втратить смак", - зазначає господиня.
Через 10 хвилин відціджує бульйон. Витягає і викидає цибулю – вона уже не потрібна. А решту овочів ретельно розминає блендером до консистенції пюре. Опісля виливає у каструлю із готовим пюре відціджений відвар, доводить суп до кипіння. Наприкінці вкидає дрібно порізаний зубець часнику.
Тернополянка заправляє суп маслом. Солить, перчить за смаком. Додає багато петрушки, кропу, зеленої цибулі і часнику. Знімає страву з вогню і залишає на 5 хвилин настоятися. Лише після цього розливає суп у тарілки. Перед подачею на стіл посипаю кожну порцію натертим голландським сиром.
"Суп не тільки смачний і поживний, а ще й має дуже гарний вигляд, гарбуз додає йому жовтогарячого кольору", - пояснює Людмила.
Коментарі