
Вальдорфський салат - американський салат з кисло-солодких яблук, нарізаних тонкою соломкою селери і волоських горіхів, приправлений майонезом або лимонним соком. Також часто робиться з додаванням свіжого винограду або родзинок. Ця страва вперше подалася в нью-йоркському готелі "Уолдорф-Асторія", чим і пояснюється його назва. Традиційно салат подається на листі салату або на капустяному листі.
Інгредієнти:
волоські горіхи 1/2 скл.
селера 1 шт.
виноград 1/2 скл.
яблука 1 шт.
майонез 3 ст. л.
лимонний сік 1 ст. л.
сіль за смаком
перець за смаком
латук за смаком
Приготування
Наріжте яблука, виноград, селера. У чаші середнього розміру змішайте майонез (або йогурт) і лимонний сік.
Покладіть туди ж половину ч. л. солі і 1/4 меленого перцю.
Читайте також: Сирний салат з креветками подають в тарталетках
Потім додайте яблука, селера, виноград і горіхи. Подавайте салат листя салату.
Коментарі