
Якщо у вас залилишалась учорашня паста, приготуйте фритату.
Це італійський омлет, який легко перетворюється на поживний сніданок за кілька хвилин.
Фритата з пастою
Інгредієнти
яйце - 6 шт.
сир пармезан
2 ст. л. і ще для посипання
перець чорний
сіль
перець чилі - 1/2 шт.
олія оливкова
паста - одна порція
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тунцевий омлет-пиріг з лаваша: як приготувати швидкий ранковий перекус для сім'ї
Як приготувати
Нагрійте духовку до високої температури.
В середній мисці змішайте яйця, пармезан, перець, сіль і подрібнені пластівці перцю чилі. Ретельно перемішайте.
У сковороді середнього розміру, придатній для духовки, нагрійте на середньому вогні оливкову олію. Додайте пасту. Готуйте, періодично помішуючи, поки вона не прогріється, близько 3 хвилин. Влийте яєчну суміш і нахиліть сковороду в різні боки, щоб суміш рівномірно розподілилася. Готуйте, не перемішуючи, приблизно 5 хвилин, доки краї яєць не будуть повністю готовими і не почнуть відставати від стінок сковороди.
Поставте сковороду до духовки та запікайте близько 3 хвилин, поки яйця не затвердіють, а фритата не стане злегка пухкою. Розріжте на четвертинки, посипте пармезаном і подавайте.
Вранці, коли часто не вистачає часу довго стояти на кухні, фрітата з печерицями - це ідеальний варіант для швидкого та ситного сніданку.
Фрітата не тільки смачна, але й корисна - вона зарядить вас енергією на весь день, при цьому готується всього за кілька хвилин. Приготування займає лічені хвилини, а отже зранку це якраз те, що треба.
Коментарі