
В Україні почався сезон чорниці. Ці соковиті ягоди ідеальні в тортах та пирогах. Одним з найсмачніших і найпростіших пирогів є фінський.
Інгрідієнти:
чорниця - 400 г
сметана - 250 г
Цукрова пудра - 200 г
Борошно - 200 г
Вершкове масло - 150 г
яйце - 2 штуки
порошок пекарський - 1 чайна ложка
ванільна есенція - 1 чайна ложка (можна використати пачку ваніліну у пакетиках)
Читайте також:
Приготування:
1. Розігріти духовку до 200 градусів.
2. Збийте вершкове масло з 150 грамами цукрової пудри, додати яйце. Просіяти борошно разом з пекарським порошком. Гарненько перемішати.
3. В форму для запікання викладають тісто, розподіливши його по дну і стінках форми. Ставлять на 10 хвилин в духовку.
4. Сметану збивають разом з 50 гр цукрової пудри і ванільною есенцією до однородності. Додають одне яйце і ще раз все гарненько збивають. Перемішують з чорницею. Викладають готову начинку в корж і ставлять в духовку на півгодини. Потім духовку вимикають і залишають вній пиріг, поки не вистигне.
Коментарі