Ексклюзиви
понеділок, 07 жовтня 2024 15:05

Фарширована картопля у "жакеті": спробуйте вдома повторити нову страву шкільних їдалень

Фарширована картопля у "жакеті": спробуйте вдома повторити нову страву шкільних їдалень
Фото: klopotenko.com

У новому збірнику рецептур для шкільних їдалень є багато різноманітних страв, які раніше у школах ніколи не готували. Уявіть, що ваш малюк приходить з навчання й розповідає, що на обід була фарширована картопля в "Жакеті". Та ще й така смачна, що було б класно повторити страву вдома.

Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

"Саме тому вирішив знайомити вас зі шкільними рецептами, щоб ви легко могли тестувати їх в домашніх умовах. Цього разу готуємо картоплю", - каже кулінар.

Яку картоплю обрати

Для запікання найкраще підходять картопляні сорти з середнім або високим вмістом крохмалю. Вони виходять хрусткими зовні й м'якими всередині. Найбільш вдалі сорти - Руссет, жовта, червона та фіолетова картопля. Обирайте картоплини приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно пропеклись усередині. Фарширована картопля готується більше як годину, тому що спочатку її потрібно запекти, далі начинити овочами й знову відправити у духовку.

Поради з приготування страви

Картоплю для фарширування можна також відварити. Але важливо не переварити овоч. Для начинки я використав зелений горошок, моркву з цибулею та сир. Але ви можете міксувати продукти до свого смаку. Все ж таки картопля дуже універсальна, тож чудово поєднується з різними інгредієнтами. Зі спецій маємо лише сіль, але ви можете додати сушений часник, копчену паприку, чорний перець чи мелений коріандр.

Фарширована картопля: рецепт

Інгредієнти

4 середніх картоплини (600-700 г)

1 цибуля

1 морква

1 ст. л. олії

100 г замороженого зеленого горошку

50 г сиру

сіль до смаку

Як приготувати

Помийте та проколіть по всій поверхні 4 картоплини. Обгорніть кожну у фольгу та запечіть при 180 градусах протягом 60-90 хвилин.

Поки запікається картопля, почистіть та поріжте дрібним кубиком 1 цибулю, натріть на велику тертку 1 моркву. Обсмажте овочі на 1 ст. л. олії десь 3-5 хвилин.

Додайте 100 г зеленого замороженого горошку, не розморожуючи його. Пасеруйте ще 2-3 хвилини. Натріть на велику тертку 50 г сиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти спробують цю запіканку і полюблять броколі: записуйте ідеальний рецепт Євгена Клопотенка

У готовій та ще гарячій картоплі обережно зріжте верхню частину, дістаньте мʼякуш, залишаючи стінки завтовшки 1-1,5 см.

Видавлений мʼякуш перетріть та змішайте зі смаженими овочами та 2/3 від натертого сиру. Посоліть начинку до смаку, перемішайте та начиніть картоплини. Зверху посипте рештою сиру.

Випікайте картоплю ще 10-15 хв. при 180 градусах.

Млинці з м'ясом під соусом бешамель - це ідеальна страва для тих, хто любить поєднання соковитої начинки та ніжного соусу.

Щоб приготувати цю страву, спочатку випікаються тонкі млинці, які потім фаршируються смаженим м'ясом із цибулею. Особливого смаку страві надає соус Бешамель, зроблений на основі вершкового масла, борошна та молока. Цей соус збагачує млинці кремовою текстурою, роблячи їх ніжними та ситними.

Зараз ви читаєте новину «Фарширована картопля у "жакеті": спробуйте вдома повторити нову страву шкільних їдалень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути