субота, 23 грудня 2017 09:26

Євген Клопотенко розкрив секрет грушевого торту з солоною карамеллю

Кухар Євген Клопотенко, переможець шоу "МастерШеф", відомий своїм вмінням поєднувати між собою незвичайні інгредієнти. От наприклад, грушевий торт він поливає солоною карамеллю.

"Це перша моя справа, на яку витрачаю більш як 20 хвилин. Я захотів приготувати щось солодке з груш і почав експериментувати. Вийшов десерт із трьох шарів: хрусткого, бісквітного та ніжного грушевого пюре, — каже кухар.

Автор: klopotenko.com
 

Інгредієнти для твердого коржа (нижнього):

60 г цукру

70 г вершкового масла

80 г борошна

Інгредієнти для 2-ої коржа (ніжний бісквіт):

1 яйце

1 жовток

1 білок

90 г цукру

50 г борошна

40 г розтопленого вершкового масла

Інгредієнти для 3-ого коржа (грушевий):

200 г очищених груш

25 г мед

7 г крохмалю

55 г розтопленого вершкового масла

додатково полгруші, нарізаною тонкими часточками, для прикраси

Інгредієнти для солоного карамельного соусу:

150 мл вершків (33% жирності)

150 г цукру

морська сіль - пів чайної ложки

Приготування:

Перемішати цукор з просіяного борошном. Додати дрібно нарізане вершкове масло. Вимішати до однорідної маси.

Розподілити корж за формою і поставити форму з тістом охолоджуватися в морозилку на 15-20 хвилин.

Дістати з морозилки і відправити пектися 7 хвилин в духовці, розігрітій до 170 градусів.

Для бісквіту розтерти яйце, жовток і 60 г цукру, додати просіяне борошно. Помішуючи тісто, ввести тепле розтоплене вершкове масло. Перемішати до однорідної маси.

"Тісто має бути повітряним та щільним. Тоді бісквіт не "впаде" при запіканні", - радить кухарю

Окремо збити 1 білок з 30 г цукру. Невеликими порціями, постійно помішуючи ввести білки в тісто.

Витягнути з духовки сухий корж, викласти на нього бісквітне тісто і поставити назад в духовку на 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 надзвичайних пирогів, які дивують своїм виглядом

Для грушевого коржа очищену і нарізану грушу збити блендером. Додати до пюре мед, крохмаль і розтоплене вершкове масло. Збити.

Вилити пюре на бісквіт (який стояв в духовці 10 хвилин), викласти зверху грушеві часточки і запікати ще 10 хвилин.

"Не потрібно одразу виймати з форми. Так торт краще застигне. Буде ще смачніший, якщо поставити в холо­дильник", - говорить Євген Клопотенко.

Для солоного соусу розтопити цукор в сотейнику. В окремій ємності підігріти вершки до стану кипіння.

Коли цукор стане коричневим постійно помішуючи ввести в нього вершки. Додати і варити на повільному вогні до загущення. Перед подачею поливає торт карамеллю.

Зараз ви читаєте новину «Євген Клопотенко розкрив секрет грушевого торту з солоною карамеллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути