Домашнє морозиво - десерт, популярний як серед дітей, так і серед батьків. Він не лише смачний та корисний, але і простий в приготуванні. Начинки можна додавати будь-які: шоколад, фрукти, ягоди, навіть лимон. Все залежить від вашої фантазії та смакових уподобань.
Найпростіший рецепт класичного пломбіру

Інгредієнти:
жирне молоко - 1 склянка
яйце - 1 шт.
цукор - 2 ст. л.
ванілін - за смаком
Приготування:
Змішати цукор, яйця та ванілін до однорідної маси. Влити молоко та поставити на малий вогонь. Як тільки рідина почне нагріватись, зняти з вогню, не доводячи до кипіння. Збити міксером до утворення густої пінки. Розподілити суміш по формах, поставити в морозилку на 5 годин. Готовий десерт можна прикрасити ягодами та улюбленим сиропом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морозиво з вином і рисом: розкрили вражаючі факти про десерт
Шоколадне морозиво

Інгредієнти:
шоколад - 50 г
молоко - 3 ст. л.
жовтки - 4 шт.
цукор - 200 г.
Приготування:
Молоко налити в сотейник та довести до кипіння. Додати натертий шоколад. Розмішати та дати час трішки охолонути. Цукор та жовтки збити до утворення густої піни. Поступово ввести в молочну суміш жовтки, не припиняючи помішувати. Поставити на вогонь, варити поки рідина не загусне. Готувати на повільному вогні. Якщо маса закипить - жовтки згорнуться. Морозиво перелити в порційні келихи та поставити в морозилку на 4 години. Прикрасити можна шоколадом і листям м'яти.
Крем-Брюле

Інгредієнти:
Молоко - 200 г
Варене згущене молоко - 200 г
Вершки - 400 г
Приготування:
Змішати звичайне молоко та згущене. Окремо збити вершки до щільної маси. Додати молоко і продовжити збивати. Готову суміш перекласти в контейнери на 8 годин. Страву можна прикрасити ягодами та фруктами.
На думку дієтологів, молочне морозиво є найкориснішим, тому що містить найменше жиру і калорій. У ньому також багато кальцію і фосфору, які є корисними для здоров'я кісток і зубів.
Коментарі