Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2014 15:34

Домашню ряжанку роблять шість годин

Домашню ряжанку роблять шість годин

Киянин Віктор Гресь готує домашню ряжанку. Каже магазинні зовсім не схожі на ту, що робила його бабуся. Зізнається виробив свій рецепт приготування продукту в міських умовах, а виходить не гірше як з печі. Радить, тим хто любить більш кислу ряжанку не ставити її до холодильника два дні. Домашню ряжанку чоловік використовує замість кефіру, а його дружина додає у випічку.

 

Інгредієнти:

-1,5 литра молока

-200 гр. сметаны

 Приготування:

Молоко розлити в глиняні горщечки, але не до самого верху і поставити в духовку на 2,5 години при температурі 180-160 градусів. Треба слідкувати, щоб молоко сильно не кипіло. Готове, якщо на молоці утворилася світло-кремова шкірка.

Дістати горщечки і дати їм охолонути до температури тіла. Тоді легенько відсунути шкірку, додати сметану. На кожних 400 грамів молока треба 3-4 ложки сметани, чим її більше, тим густіша ряжанка. Добре розмішати. Шкірку, яку відсунули знову накласти на молоко, накрити горщики старою курткою чи ковдрою і лишити на ніч. Зранку ряжанка готова до вживання.

 

Зараз ви читаєте новину «Домашню ряжанку роблять шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути