
Киянин Віктор Гресь готує домашню ряжанку. Каже магазинні зовсім не схожі на ту, що робила його бабуся. Зізнається виробив свій рецепт приготування продукту в міських умовах, а виходить не гірше як з печі. Радить, тим хто любить більш кислу ряжанку не ставити її до холодильника два дні. Домашню ряжанку чоловік використовує замість кефіру, а його дружина додає у випічку.
Інгредієнти:
-1,5 литра молока
-200 гр. сметаны
Приготування:
Молоко розлити в глиняні горщечки, але не до самого верху і поставити в духовку на 2,5 години при температурі 180-160 градусів. Треба слідкувати, щоб молоко сильно не кипіло. Готове, якщо на молоці утворилася світло-кремова шкірка.
Дістати горщечки і дати їм охолонути до температури тіла. Тоді легенько відсунути шкірку, додати сметану. На кожних 400 грамів молока треба 3-4 ложки сметани, чим її більше, тим густіша ряжанка. Добре розмішати. Шкірку, яку відсунули знову накласти на молоко, накрити горщики старою курткою чи ковдрою і лишити на ніч. Зранку ряжанка готова до вживання.
Коментарі