Уманка Олеся Білоус рік тому подорожувала Іспанією. Звідти привезла рецепт приготування сангрії в домашніх умовах. Каже, що господині улітку готують такий собі іспанський компот для дорослих.
"Назва "сангрія" походить від іспанського слова "sangre" - що означає кров. У іспанців сангрія – це прохолодний фруктовий напій, котрий уживають зазвичай у спеку, пояснює жінка. – Його легко приготувати з дешевого сухого червоного вина".
Жінка купує вино міцністю 13-14 оборотів. Радить використати всі можливі фрукти – апельсини, лимони, персики, груші, яблука, банани, полуницю чи малину.
"Беріть усі фрукти, котрі маєте під рукою, – каже Олеся. – У велику посудину складаю дольки апельсину та кілька скибок лимону. Додаю чотири ложки цукру, товчу їх, аби пустили сік. Після цього нарізаю усі наявні фрукти кубиками і складаю наверх. Можу за раз вкинути пів склянки малини, два персики, одну грушу. Обмежень у фрактах немає – чим їх більше, тим краща на смак буде сангрія. Додаю одну ванільну паличку і заливаю усе це вином".
Фрукти з вином потрібно перемішати, аби розчинився цукор. Якщо бажаєте отримати солодку сангрію – можна додати цукру ще – на свій смак. На кілька годин фрукти з вином ставлять в холодильник. Подають сангрію сильно охолодженою та з льодом.
"Якщо потрібно зробити напій більш міцним – можна додати в сангрію коньяк, лікер, мартіні чи горілку,"– радить Олеся.
Коментарі
1