Рецепти в яких мінімум інгредієнтів - завжди приваблюють. Адже вони прості, смачні і оригінальні. Локшина з омлетом - теж відноситься до таких страв. Ідеально підійде на сніданок і обід.
Про це розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Facebook.
Інгредієнти:
-яєчна локшина - 200 г
-яйця - 3 шт.
-цибуля зелена або шніт-цибуля - 1 пучок
-насіння кунжуту - 2 ст. л.
-соєвий соус - 2 ст. л.
-бальзамік або винний оцет - 1 ч. л.
-олія - 2 ст. л.
-кунжутна олія - темна
-сіль, перець - за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситний недільний обід: назвали 3 нові страви з картоплі
Приготування:
Зварити локшину у великій кількості киплячої підсоленої води. Відкинути на друшляк, промити і дати локшині обсохнути.
Збити яйця з 2 ст. л. води кімнатної температури, соєвим соусом і винним оцтом.
Велику антипригарну сковороду змастити олією і влити яєчну масу. Посмажити тонкий омлет - яйця повинні повністю схопитися.
Перекласти омлет на дошку, нехай трохи охолоне. Потім нарізати тонкою соломкою.
Подрібнити цибулю, як можна тонше.
Розігріти на сковороді, де смажився омлет 1 ст. л. рослинної олії. Покласти всю зелену цибулю, 1 ст. л. кунжуту, трохи посолити і обсмажити протягом 1 хв.
Додати локшину і омлет, поперчити, полити кунжутною олією, розігріти 1-2 хвилини і посипати кунжутом. Після відразу ж можна подавати до столу.
Вранці хочеться смачно поїсти. Та стояти годинами біля плити бажання жодного. Для збалансованого і поживного перекусу підійдуть страви з сиру. Які готуються за лічені хвилини.
Коментарі