У шеф-кухаря Євгена Клопотенка немає часу, аби відвідувати чужі ресторани. Ходить лише у свій - "100 років тому вперед".
"Я - ресторатор, тому в мене просто немає часу аби часто відвідувати інші заклади. Як би не хотілося, але така вже рестораторська доля. Цього тижня я відвідував лише свій ресторан, і практично щоразу я отримував новий емоційний досвід. Але якщо пригадати, де був востаннє, здається, це був ресторан Delhi Delhi. Туди я прийшов, аби поїсти. Можна назвати цей випадок винятковим, бо вкрай рідко буваю в інших ресторанах", - сказав Євген Клопотенко кореспонденту Gazeta.ua.
"Вдома завжди готую сам. Близькі не роблять цього, бо готувати для мене - це важко. Не кожен зможе. Востаннє я готував смачнезний борщ з пітою і кебабом з аджикою", - додав він.
Також шеф-кухар розповів, що нещодавно почав використовувати у своїх рецептах різноманітні українські трави.
"Останнім часом я почав використовувати портулак, перилу. Став додавати до страв олію дягелю. Начитався про це у мольфарів й активно почав застосовувати. Це справжнє відкриття", - поділився Євген Клопотенко.
Євген Клопотенко — один із найвпізнаваніших кулінарних експертів України, співзасновник ресторану "100 років тому вперед", автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com. 2015 року Євген заявив про намір поліпшити культуру харчування в Україні, а сьогодні він автор проєкту CultFood, у рамках якого створено нову збірку рецептур для навчальних закладів України. Євген є постійним експертом програми "Сніданок з 1+1", у якій вчить глядачів готувати легко і смачно. З 2019-го є членом журі Національної ресторанної премії "СІЛЬ".
Коментарі