На сніданок можна зʼїсти не просто омлет, а спробувати різні варіації. Це точно краще ніж бутерброд з ковбасою.
Дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко ділиться двома рецептами для сніданку, які сподобається вашій сімʼї і саме головне без загрози для фігури.
Омлет із томатами, фелатою та зеленню

Знадобиться: 2 сирих яйця, помідор 50 г, зелень 30 г (шпинат або будь-яка інша зелень, сир фелата 40 г, 1 ч. л. оливкової олії, 1 ч. л. сметани, листя салату 30 г.
Приготування. Яйця збийте виделкою до пишної піни. Додайте сметану, дрібно нарізаний помідор і зелень, добре перемішайте. Змастіть сковороду оливковою олією і вилийте суміш. Зверху присипте фелатою. На маленькому вогні доведіть до готовності.
+ листя салату 30 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять ідей для сніданку, заради яких варто прокинутися раніше
Овочевий салат з яєчною локшиною

Знадобиться: 1 яєчний омлет (2 яйця + 1 ч. л. сметани), капуста 50 г, огірок 50 г, морква 50 г, твердий сир до 30% 20 г, кефір 50 мл, часник 1 зубчик, зелень за смаком, крапля гірчиці.
Приготування. Наріжте тонко капусту, моркву натріть на крупній тертці, огірок наріжте тонкими смужками. Додайте тонко нарізаний яєчний омлет і натертий сир. Змішайте кефір із гірчицею, часником і зеленню. Заправте салат.
Вранці, коли часто не вистачає часу довго стояти на кухні, фрітата з печерицями - це ідеальний варіант для швидкого та ситного сніданку.
Фрітата не тільки смачна, але й корисна – вона зарядить вас енергією на весь день, при цьому готується всього за кілька хвилин. Приготування займає лічені хвилини, а отже зранку це якраз те, що треба.
Коментарі