"Осінній вечір найкраще прикрасити смачною, корисною вечерею, – розповідає домогосподарка Анна Лафінчук. – Важливо, щоб приготування було не складне, а вигляд страви яскравим".
Жінка витягає з холодильника вже зварену картоплю в мундирі, 3 великі болгарські перці, 4 баклажани, 3 головки часнику, кульку сиру моцарела, 2 помідори.
"Усе дуже просто. Картоплю можна запікати сиру, – каже Анна. – Але я маю в холодильнику вже зварену, то я її використаю – так швидше буде. Нарізаю великими шматками картоплю та болгарський перець і обпікаю на сковороді так, щоб хрумка скоринка утворилась і на картоплі, і на перчику".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для баклажанової ікри овочі печуть у духовці
Далі нарізає баклажани кільцями завтовшки 1-1,5 сантиметри, солить та миє. Таку процедуру повторює кілька разів.
"Якщо не поспішаю, то солю добре баклажани і залишаю на півгодинки, щоб гіркота відійшла з овоча, – пояснює домогосподарка. – А якщо вечерю треба приготувати терміново, то все роблю в скороченому варіанті. Отже, баклажани швиденько обсмажую в борошні буквально по 30 секунд із кожного боку. Розставляю бруски баклажанів на бритванку, перед цим трохи змастіть олією. На кожен шматочок вичавлюю достатньо часнику, натираю моцарелу і зверху шматочок помідора".
Жінка каже, можна використати будь-який сир, але її сім'я любить в їжі моцарелу.
"Баклажани в духовку на 10 хвилин, – продовжує вона. - А картопельку посипаю моцарелою, яку спеціально залишила для запіканки. І солю та перчу. Солити треба в кінці, коли вже утворилась скоринка. Все, вечеря готова – швидко, не калорійно, а головне, страва яскрава, чого й треба в дощовий осінній вечір".
Коментарі
4