понеділок, 01 жовтня 2012 21:27

Баклажани подають з печеною картоплею
8

Фото: Фото: Уляна Тимків

"Осінній вечір найкраще прикрасити смачною, корисною вечерею, – розповідає домогосподарка Анна Лафінчук. – Важливо, щоб приготування було не складне, а вигляд страви яскравим".

Жінка витягає з холодильника вже зварену картоплю в мундирі, 3 великі болгарські перці, 4 баклажани, 3 головки часнику, кульку сиру моцарела, 2 помідори.

"Усе дуже просто. Картоплю можна запікати сиру, – каже Анна. – Але я маю в холодильнику вже зварену, то я її використаю – так швидше буде. Нарізаю великими шматками картоплю та болгарський перець і обпікаю на сковороді так, щоб хрумка скоринка утворилась і на картоплі, і на перчику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для баклажанової ікри овочі печуть у духовці

Далі нарізає баклажани кільцями завтовшки 1-1,5 сантиметри, солить та миє. Таку процедуру повторює кілька разів.

"Якщо не поспішаю, то солю добре баклажани і залишаю на півгодинки, щоб гіркота відійшла з овоча, – пояснює домогосподарка. – А якщо вечерю треба приготувати терміново, то все роблю в скороченому варіанті. Отже, баклажани швиденько обсмажую в борошні буквально по 30 секунд із кожного боку. Розставляю бруски баклажанів на бритванку, перед цим трохи змастіть олією. На кожен шматочок вичавлюю достатньо часнику, натираю моцарелу і зверху шматочок помідора".

Жінка каже, можна використати будь-який сир, але її сім'я любить в їжі моцарелу.

"Баклажани в духовку на 10 хвилин, – продовжує вона. - А картопельку посипаю моцарелою, яку спеціально залишила для запіканки. І солю та перчу. Солити треба в кінці, коли вже утворилась скоринка. Все, вечеря готова – швидко, не калорійно, а головне, страва яскрава, чого й треба в дощовий осінній вечір".

Зараз ви читаєте новину «Баклажани подають з печеною картоплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути