Баклажани приємно вражають смаком при правильно приготуванні. Можуть навіть гриби нагадувати залежно від методу приготування. За цю особливість іх ще називають "фальшивими грибами".
Щоб у баклажанів вийшла цікава текстура, варто обирати молоді овочі з дрібними насінням.
Інгредієнти:
1 кг баклажанів
500 г ріпчастої цибулі
200 мл вершків 10% або сметани
1 ст. л. солі
2 суцвіття гвоздики
лавровий лист
Приготування:
Баклажани очистити від шкірки та нарізати кубиками. Скласти у миску, додати сіль та відставити на 20 хвилин.
Залити баклажани окропом на 10 хвилин, щоб віддали гіркоту.
Нарізати кубиками цибулю і смажити на олії. Додати баклажани.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поділились швидким рецептом помідорів по-корейськи
Налити вершки. Покласти лавровий лист, дрібку перцю та гвоздику.
Тушкувати під кришкою 20 хвилин.
Подавати закуску з баклажанів теплою чи холодною. Можна накладати на хліб або подавати як окрему страву чи закуску.
Ці літні овочі можна подавати із запеченими реберцями в духовці – це проста і водночас смачна страва. Виглядає естетично, тому може стати окрасою будь-якого столу. Гармонійно смакує з овочами гриль, картоплею та рисом.
Коментарі