Новорічне печиво можуть стати справжнім витвором мистецтва, зворушливим подарунком або незвичайною прикрасою ялинки. Головне, вибрати оформлення святкової випічки, яке не стікатиме з печива. Коли дивишся на них, здається, що на приготування піде день. Насправді після другого коржика процес швидко піде сам собою. Особливо весело це робити з малечею, яка внесе свою дитячу фантазію. Це цікаве заняття допоможе зблизитись і повеселитись.
Ванільна глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра - 0,5 склянка
Молоко - 1 ч. л.
Вершкове масло - 1 ч. л.
Ванілін - 1 упаковка
Приготування:
Розтопити масло і додати інші інгредієнти. Помішувати до кремоподібного стану.
Масло розтопити в сотейнику, додати до нього молоко і сіль. Розчинити там цукрову пудру.
Все перемішати до консистенції сметани або крему. У готову глазур покласти ванілін. Якщо маса виходить занадто густий, до неї можна додати молока, якщо рідкої - цукрової пудри.
Заварна глазур
Інгредієнти:
Цукор - 1 ст.
Яєчні білки - 4 шт.
Приготування:
Підготувати водяну баню. Білки вилити в миску, додати до них цукор і збивати на водяній бані п'ять хвилин.
Після цього глазур зняти з вогню і продовжити збивати ще сім хвилин.
Карамельна глазур
Інгредієнти:
Коричневий цукор - 0,5 ст.
Цукрова пудра - 1 ст.
Вершкове масло - 2 ст. л.
Молоко - 3 ст. л.
Ванілін - 1 упаковка
Приготування:
Масло розтопити в сотейнику. Вилити в нього молоко і розчинити коричневий цукор.
Дати прокипіти одну хвилину.
Цукрово-масляну суміш зняти з вогню і додати половину склянки цукрової пудри.
Добре збити і охолодити. Покласти ваніль і пудру.
Збити ще раз до отримання готової глазурі.
Лимонна глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра - 3 ст.
Вершкове масло - 100 г.
Лимонний сік - 2 ст.л.
Приготування:
Масло, свіжовичавлений лимонний сік і цукрову пудру змішати.
Суміш ретельно збити до пишноти.
При необхідності додати ще соку або пудри.
Помаранчева глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра - 0,8 ст.
Апельсиновий сік - 4 ст.л.
Приготування:
Вилити свіжовичавлений сік в каструлю і поступово додати до нього цукрову пудру, а не навпаки.
Перемішати пудру з апельсиновим соком, підсипаючи її до потрібної консистенції.
Апельсинова глазур повинна вийти трохи рідкою, щоб легко розтікатися по випічці.
Вершкова глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра - 2 ст.
Жирні вершки - 0,5 ст.
Вершкове масло - 1 ст.л
Приготування:
Вершки вилити в каструлю. Покласти туди масло і нагріти все на середньому вогні, поки масло не розтопиться.
Потім в гарячі вершки висипати цукрову пудру і збити все міксером. Має вийти густа і однорідна консистенція.
Кольорова глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра - 1 ст.
Молоко - 2 ч.л.
Цукровий сироп - 2 ч.л.
Мигдальний екстракт - 0,4 ч.л.
Харчові барвники
Приготування:
Цукрову пудру змішати з молоком до стану м'якої пасти.
Потім додати до неї цукровий сироп і ароматизатор. Збивати, поки глазур не стане блискучою і гладкою.
Розкласти глазур по чашках і додати в кожну чашку потрібний барвник. Чим більше, тим насиченим і яскравіше вийде колір.
Печиво можна намочити в кольорову глазур або намастити її пензликом.
Для малювання викласти глазур в кондитерський шприц і нанести кольорові малюнки на печиво.
Кавова глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра - 2 ст.
Міцна кава - 3 ст.л.
Вершкове масло - 1 ст.л.
Приготування:
Заварити міцну каву. Краще брати мелену.
Каву охолодити. Маслу дати трохи підтанути, щоб воно стало м'яким.
Змішати масло з цукровою пудрою і каву до однорідного стану.




















Коментарі