Хрустка запечена індичка на столі завжди виглядає доречно. Вона свої пряним ароматом пробуджує апетит. Цитрусова нотка лимона розкриває смак цього дієтичного мяса з іншої сторони. Сєвий соус індичці дає солонуватий присмак. Вона чудово поєднується з червоним сухим вином.

Інгредієнти:
Масло солодко-вершкове - 40 г
Стегно індички з гомілкою - 2 шт.
Соєвий соус - 2 ст. ложки
Оливкова олія - 2 ст. ложки
Гірчиця - 1 ч. л
Коріандр - 1 ч. л
Перець запашний - 5 шт.
Часник - 2 зубчики
Цедра лимона - 5 г
Сіль - 10 г
Перець чорний мелений - 5 г
Приготування:
Промити м'ясо і обсушити паперовим рушником.
Розтерти в ступці коріандр і запашний перець.
Змішати оливкову олію з соєвим соусом. Додати подрібнені спеції і гірчицю. Добре перемішати.
Покласти стегна і гомілки індички в марина на 30 хвилин при кімнатній температурі. За цей час можна кілька разів перевернути м'ясо, щоб воно промаринувалося рівномірно.
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, хай полежить при кімнатній температурі.
Змішати його з лимонною цедрою. Видавити сюди часник і перемішати.
Після того як індичка промаринувалася, розподілити масло з часником і лимоном під шкірою птиці.
Викласти м'ясо в форму і вилити весь маринад.
Читайте також: На гарнір до соковитого шніцеля подають салат зі шпинату та селери
Поставити в розігріту до 175 градусів духовку. Випікати 1,5-2 години.
Кожні 20 хвилин треба поливати соком, що виділився.
Перед подачею дати м'ясу "відпочити" 10 хвилин.
Коментарі