Хочеться чогось екстравагантного і корисного – запечена курка з лимоном і часником те, що вам треба. Приготування займає не більше 40 хвилин, при цьому смак неймовірний.
Інгредієнти:
курячі стегна на кістці зі шкірою - 900 г
морська сіль - за смаком
мелений чорний перець - за смаком
оливкова олія - 3 ст.л.
лимонний сік - 2 ст.л.
коричневий цукор - 1 ч.л.
часник - 4 зубчика
шматочки лимона - для подачі
Приготування:
Курку промити та обсушити. Змішати оливкову олію, лимонний сік, коричневий цукор, часник і спеції. Додати курку в маринад і перемішати.
Застелити пергаментним папером противень для запікання. Викласти м'ясо шкіркою вниз. Запікати при температурі 180 градусів 40 хвилин до повної готовності. Подати з улюбленим гарніром, овочами та шматочками лимону.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кус-кус подають із курячими серцями
Запечена курка найкраще смакує із сухофруктами. Вони додають кислинку й запах копченостей. Щоб начинка трималася, домішують варений рис.
Коментарі