Кутя вважається головною стравою Святвечора.
Щоб зробити її ароматною та неймовірно, фудблогерка поділилася секретом. Ці два інгредієнти надають страві особливого смаку та аромату.
"Кутя у кожної господині своя, але цей рецепт улюблений у моїй родині. Вона завжди виходить смачною та особливою. Спробуйте й ви - можливо, цей рецепт стане вашим різдвяним фаворитом", - радить фудблогерка Наталія Жук і ділиться своїм рецептом.
Кутя
Інгредієнти
1 склянка куті (пшениці)
трохи солі
100 г маку
80 г родзинок
100 г горіхів (волоські, мигдаль або фундук)
70 г халви
1/2 ч л. кориці
дрібка ваніліну
2-3 ст. л. меду
Кипʼячена охолоджена вода
Як приготувати
Кутю заливаємо водою, додаємо дрібку солі та ставимо варитися до готовності приблизно хвилин 30-40.
100 грам маку заливаємо окропом та залишаємо на 20 хвилин.
Також запарюємо окропом родзинки.
А ще подрібнюємо горіхи я їх трохи підсушила у духовці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багата, Щедра та Голодна: чим відрізняється кутя і коли її готувати
З маку зливаємо воду та перекладаємо у блендер, перетираємо до появи білого молочка.
Пшениця вже зварилася та охолонула, до неї додаємо перетертий мак, родзинки, горіхи, дуже люблю ще додавати халву. Далі пів чайної ложки кориці та зовсім трохи ваніліну.
В кінці додаємо меду за смаком. Заливаємо холодною кип'яченою водою. Все добре вимішуємо і подаємо до столу.
Головною стравою Різдва Христового є кутя. Традиційно вона є на столі у кожної української родини.
Щоб приготувати по-справжньому смачну солодку кутю, спробуйте цей рецепт з халвою. Gazeta.ua розповість, як покроково приготувати головну страву різдвяних свят за подільським рецептом. За неї вам подякують усі гості.
Коментарі