пʼятниця, 06 квітня 2018 23:28

7 натуральних барвників, якими легко пофарбувати яйця

На Великдень яйця краще фарбувати натуральними барвниками. Тоді можна бути спокійними, що крізь шкаралупу у білок не потраплять промислові речовини. Крім звичного народного барвника, лушпиння цибулі, є безліч барвників, які зроблять яйця не тільки святковими, а й безпечними.

Що це саме за способи видно на фото:

Автор: 24tv.ua
 

Щоб краще спочатку зварити яйця, а потім їх ще гарячими покласти в теплий відвар натуральних барвників. Так ви досягнете рівномірного фарбування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золоті та мармурові яйця на Великдень: 8 оригінальних способів

Натуральні барвники:

Зелений колір: залити 1 кілограм шпинату (свіжого або замороженого) 2 літрами води і поставити на повільний вогонь, поки вода не стане зеленого кольору.

Додати 1 ст л лимонного соку і 2 ст л оцту. Опустити в відвар зварені яйця.

Шпинат можна замінити кропивою. Її можна придбати в сухому вигляді в аптеці. Пачки такий кропиви вистачить на 3-4 літри води.

Жовтий колір: додати 3 ст л куркуми і 1 ст л паприки на 2 літри води. В цей відвар покласти яйця. Щоб зробити колір ще більш насиченим - додаи у відвар 1-2 ст л оцту.

Фіолетовий колір: квіти фіалки (також можна використовувати засушені квіти) залити гарячою водою і залишити на кілька годин настоятися доти, поки вода не стане фіолетового кольору. Після того покласти в воду яйця і залишити їх на ніч.

Якщо ж в такий настій додати 1-2 ст л лимонного соку - то вийде лавандовий колір.

Темно-синій: розвести домашнє червоне вино з водою в співвідношенні 1: 1, додати 3 ст л оцту і 1 ст лу солі. У цій суміші замочити яйця.

Від ніжно-рожевого до бузкового кольору: для такого кольору підійде одна з цих ягід - чорна смородина, полуниця, малина, журавлина, калина, чорниця. Шкаралупу вареного яйця натерти свіжої або розмороженої ягодою. І залишити до повного висохання.

Небесно-синій колір: натерти приготовані яйця листям червоної капусти.

Світло-коричневий колір: зварені яйця опустити в приготовану міцну каву. Обов'язково: кава повинна бути натуральною, а не розчинною. До того ж, яйця будуть мати приємний кавовий запах.

Зараз ви читаєте новину «7 натуральних барвників, якими легко пофарбувати яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути