пʼятниця, 17 травня 2019 16:43

5 способів використовувати гірчицю для приготування соусів і маринадів
6

Гірчиця - одна з тих приправ, яка по-новому розкриває все, до чого її додають. Поєднання кислоти, солі і спецій у жовто-медовій краплі надає яскравості улюбленим стравам. Коли в заправку для салату, маринаду або соусу хочеться додати гостроти, прянощів і тепла, гірчиця стає секретним інгредієнтом щодо поліпшення смаку.

У цій спеції мало калорій і холестерину. Вона багата білком і мінералами, містить кальцій, магній, калій і вітамін B3. Смак змінюється залежно від країни, де вирощують насіння, особливостей місцевої кухні і процесів виробництва приправи.

У магазинах з'являються різні види гірчиці для гурманів із додаванням лимона, часнику, перцю чилі, куркуми, які по-різному грають зі смаком страви і додають приємну солодкість і прянощі.

Одна з найпопулярніших гірчиць в Україні - лінійка "Торчин", куди входять відомі споживачеві Американська, Баварська, Діжонська, Міцна, Козацька і Лимонна гірчиця. "Торчин" перезапустила їх в новому дизайні і поліпшила рецептуру - гірчичного зерна стало більше.

  Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви
Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви
  Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви
Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви
  Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви
Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви

Натуральні спеції і добавки, винесені на оновлену упаковку у вигляді часнику, болгарського перцю і чилі завжди були в складі гірчиці - улюблений смак залишається насиченим і яскравим. Лінійка "Торчин" складається з простих інгредієнтів, які кухар знайде на кухні вдома.

Іноді хочеться здивувати друзів і родину незвичайними поєднаннями смаків. Для кулінарних експериментів "Торчин" випустила дві новинки: Пікантно-Гостру гірчицю із солодкою паприкою і пекучим перцем Чилі і Лимонну гірчицю з медом.

Перша виділяє смак соковитого м'яса, ароматних реберець і ковбасок. Друга новинка - м'яка, не гостра додає свіжих, цитрусових нот улюбленим стравам. Вона підходить до риби, білого м'яса і входить до складу легких заправок до салатів із овочів і зелені.

5 ідей, як по-новому використовувати гірчицю для приготуванні улюблених страв

1. Медова гірчична заправка

Це один з найпростіших рецептів соусу для салатів. До складу входить: гірчиця, мед, рослинна олія, оцет і щіпка солі.

Усі інгредієнти додати в скляну пляшку, збовтати і через кілька секунд вийде оригінальна заправка, яка поєднується з зеленими салатами: руколою, айсберг, або ромейн. Найкраще для цього соусу підходить Лимонна гірчиця від "Торчин".

  Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви
Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви

2. Винний соус для м'яса

Після обсмажування на сковороді курячих грудок або стейків залишається сік, який виділило м'ясо. Для отримання соусу потрібно додати червоне вино або біле вино, якщо це курка, а також пару столових ложок гірчиці.

Потім перемішати підсмажені шматочки, щоб м'ясо просочилося ароматним соусом. Міцна гірчиця від "Торчин", в складі якої є трави і спеції підкреслить смак буженини, соковитих стейків та інших м'ясних страв.

  Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви
Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви

3. Діп з Діжонською гірчицею

Діп - це соус, який подають до закусок, в ньому умочують шматочки морепродуктів, м'яса, овочів, хлібців або крекерів. Досить скомбінувати два інгредієнта - гірчицю і майонез. Пропорції вибираються за смаком. Також можна додати тертий пармезан - тоді дип вийде вершковим і пряним.

4. Бальзамічний соус

Це знахідка італійської кухні, яка підкреслює свіжість салатів і зелені. Готується так: змішати в скляній пляшці 3/4 склянки оливкової олії, 1/4 склянки бальзамічного оцту, кухонну сіль, мелений перець.

Додати ложку гірчиці, рубану цибулю-шалот, рубаний часник, рубану зелень, чайну ложку сушених трав, ложку меду або коричневого цукру. Збовтати пляшку до отримання однорідної соусу. Використовуйте діжонську гірчицю. Заправити нарізаний салат.

5. Маринад для м'яса з гірчицею

Маринади, в складі яких є гірчиця, роблять м'ясо м'яким і надають готовій страві гостроту і прянощів. Їх основу роблять з оливкового масла або соєвого соусу з додаванням сухих трав, спецій, рубленого часнику, зелені і навіть соку цитрусових. Для приготування маринаду підходить Американська, Діжонська, Козацька, Міцна і Лимонна гірчиця "Торчин".

  Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви
Гірчиця - секретний інгредієнт, який поліпшує смак будь-якої страви

Кожен вид гірчиці робить оригінальними закуски, м'ясо, рибу, ковбаски, сало. Спробувавши різні варіанти і комбінації можна знайти своє унікальне поєднання смаків.

Зараз ви читаєте новину «5 способів використовувати гірчицю для приготування соусів і маринадів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути