Для святкового столу або романтичної вечері хочеться приготувати щось оригінальне, смачне, але легке.
Ці три рецепти стануть в нагоді, коли потрібно приготувати нові м'ясні страви замість звичних котлет та відбивних. Це може бути телятина в вишнево-шоколадному соусі, фаршировані грудки, обсмажені в беконі або м'ясний рулет з грибною начинкою.
Курячі фаршировані рулетики в беконі
Інгредієнти:
600 г курячого філе
200 г бекону,
200 г печериць
1 цибулина
150 г сиру
3 ст. ложки олії
сіль за смаком.
Приготування:
Підготувати куряче філе. Помити і обсушити серветкою. Уздовж філе зробити надрізи, щоб вийшли невеликі тонкі пластини, в які буде зручно загортати начинку. Бекон порізати тонкими смужками.
Цибулю дрібно порізати, печериці - тонкою соломкою. Сир потерти на крупній тертці.
Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору 5-7 хвилин. Потім додати до цибулі печериці та обсмажити, поки не випариться рідина, приблизно 15 хвилин. Наприкінці гриби посолити і поперчити. Трохи охолодити гриби і змішати із тертим сиром.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їдять на сніданок у найздоровіших країнах світу
На кожне підготовлене куряче філе викласти начинку, звернути рулетики і сколоти їх дерев'яними шпажками. Кожен рулетик обернути смужкою бекону, посолити і поперчити за смаком.
Обсмажити загорнуті в бекон курячі рулетики на олії до золотистої скоринки з усіх боків приблизно 15 хвилин.
Готові фаршировані курячі рулетики подавати гарячими.
В якості гарніру чудово підійде картопля, рис, овочі, салати.
Телятина в вишнево-шоколадному соусі
Інгредієнти:
600 г телятини
1 цибуля-порей
150 г свіжомороженої вишні
100 мл червоного сухого вина
250 мл яловичого бульйону
30 г чорного шоколаду
50 мл вершків
розмарин свіжий або сушений
листя смородини за смаком
сіль за смаком.
Приготування:
Великими скибками нарізати м'ясо. Посолити, поперчити, додати подрібнений розмарин, листя смородини, трохи олії.
Перемішати і залити все це вином. Залишити м'ясо настоятися в маринаді на 20 хвилин.
Після того, як м'ясо настоялося, дістати його з маринаду і обсмажити на сковороді в розігрітій олії.
Нарізати кільцями білу частину цибулі-порею. Додати її до м'яса і обсмажити кілька хвилин.
Влити маринад і бульйон. Накрити сковороду кришкою, довести до кипіння на великому вогні. Потім зменшити вогонь і тушкувати 30 хвилин.
Додати до м'яса тертий шоколад і попередньо розморожену вишню. Тушкувати ще 30 хвилин. Наприкінці залити вершки і через кілька хвилин знімати з вогню.
Подавати телятину в вишнево-шоколадному соусі з відварною картоплею, картопляним пюре або рисом.
М'ясний рулет з грибною начинкою
Інгредієнти:
700 г м'ясного фаршу
300 г печериць
1 цибулина
1 яйце
2 шматки білого хліба
2 зубки часнику
2 ст. л вершкового масла
2 ст. л олії
3 ст. л панірувальних сухарів
мелений коріандр за смаком
чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком
Приготування:
Дрібно порізати цибулю і гриби. Смажити на олії спочатку цибулю, потім додати печериці. Готувати поки не випариться рідина, приблизно 15 хвилин.
Хліб очистити від кірки і замочити у воді на 10 хвилин. Часник пропустити через часничницю.
У м'ясний фарш додати яйце, розмочений хліб, часник, спеції, сіль і вимісити все до однорідного стану.
На столі розстелити харчову плівку в 2-3 шари, посипати її панірувальними сухарями. Викласти на плівку фарш, втрамбовуючи його руками, зверху розподілити начинку і кілька шматочків вершкового масла. Плівкою згорнути рулет і защипнути його краї.
Застелене папером і змащене маслом деко трохи присипати сухарями, акуратно перенести на нього рулет і укласти швом донизу.
Поставити м'ясний рулет у розігріту до 200°С духовку і випікати 1 годину. Холодний рулет порізати на порційні шматочки і подавати.
Коментарі