неділя, 30 квітня 2017 21:15

3 нові м'ясні страви для святкової вечері

Для святкового столу або романтичної вечері хочеться приготувати щось оригінальне, смачне, але легке.

Ці три рецепти стануть в нагоді, коли потрібно приготувати нові м'ясні страви замість звичних котлет та відбивних. Це може бути телятина в вишнево-шоколадному соусі, фаршировані грудки, обсмажені в беконі або м'ясний рулет з грибною начинкою.

Курячі фаршировані рулетики в беконі

Автор: lady.tochka.net
  Курячі фаршировані рулетики в беконі
Курячі фаршировані рулетики в беконі

Інгредієнти:

600 г курячого філе

200 г бекону,

200 г печериць

1 цибулина

150 г сиру

3 ст. ложки олії

сіль за смаком.

Приготування:

Підготувати куряче філе. Помити і обсушити серветкою. Уздовж філе зробити надрізи, щоб вийшли невеликі тонкі пластини, в які буде зручно загортати начинку. Бекон порізати тонкими смужками.

Цибулю дрібно порізати, печериці - тонкою соломкою. Сир потерти на крупній тертці.

Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору 5-7 хвилин. Потім додати до цибулі печериці та обсмажити, поки не випариться рідина, приблизно 15 хвилин. Наприкінці гриби посолити і поперчити. Трохи охолодити гриби і змішати із тертим сиром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їдять на сніданок у найздоровіших країнах світу

На кожне підготовлене куряче філе викласти начинку, звернути рулетики і сколоти їх дерев'яними шпажками. Кожен рулетик обернути смужкою бекону, посолити і поперчити за смаком.

Обсмажити загорнуті в бекон курячі рулетики на олії до золотистої скоринки з усіх боків приблизно 15 хвилин.

Готові фаршировані курячі рулетики подавати гарячими.

В якості гарніру чудово підійде картопля, рис, овочі, салати.

Телятина в вишнево-шоколадному соусі

Автор: lady.tochka.net
  Телятина в вишнево-шоколадному соусі
Телятина в вишнево-шоколадному соусі

Інгредієнти:

600 г телятини

1 цибуля-порей

150 г свіжомороженої вишні

100 мл червоного сухого вина

250 мл яловичого бульйону

30 г чорного шоколаду

50 мл вершків

розмарин свіжий або сушений

листя смородини за смаком

сіль за смаком.

Приготування:

Великими скибками нарізати м'ясо. Посолити, поперчити, додати подрібнений розмарин, листя смородини, трохи олії.

Перемішати і залити все це вином. Залишити м'ясо настоятися в маринаді на 20 хвилин.

Після того, як м'ясо настоялося, дістати його з маринаду і обсмажити на сковороді в розігрітій олії.

Нарізати кільцями білу частину цибулі-порею. Додати її до м'яса і обсмажити кілька хвилин.

Влити маринад і бульйон. Накрити сковороду кришкою, довести до кипіння на великому вогні. Потім зменшити вогонь і тушкувати 30 хвилин.

Додати до м'яса тертий шоколад і попередньо розморожену вишню. Тушкувати ще 30 хвилин. Наприкінці залити вершки і через кілька хвилин знімати з вогню.

Подавати телятину в вишнево-шоколадному соусі з відварною картоплею, картопляним пюре або рисом.

М'ясний рулет з грибною начинкою

Автор: lady.tochka.net
  М'ясний рулет з грибною начинкою
М'ясний рулет з грибною начинкою

Інгредієнти:

700 г м'ясного фаршу

300 г печериць

1 цибулина

1 яйце

2 шматки білого хліба

2 зубки часнику

2 ст. л вершкового масла

2 ст. л олії

3 ст. л панірувальних сухарів

мелений коріандр за смаком

чорний мелений перець за смаком

сіль за смаком

Приготування:

Дрібно порізати цибулю і гриби. Смажити на олії спочатку цибулю, потім додати печериці. Готувати поки не випариться рідина, приблизно 15 хвилин.

Хліб очистити від кірки і замочити у воді на 10 хвилин. Часник пропустити через часничницю.

У м'ясний фарш додати яйце, розмочений хліб, часник, спеції, сіль і вимісити все до однорідного стану.

На столі розстелити харчову плівку в 2-3 шари, посипати її панірувальними сухарями. Викласти на плівку фарш, втрамбовуючи його руками, зверху розподілити начинку і кілька шматочків вершкового масла. Плівкою згорнути рулет і защипнути його краї.

Застелене папером і змащене маслом деко трохи присипати сухарями, акуратно перенести на нього рулет і укласти швом донизу.

Поставити м'ясний рулет у розігріту до 200°С духовку і випікати 1 годину. Холодний рулет порізати на порційні шматочки і подавати.

Зараз ви читаєте новину «3 нові м'ясні страви для святкової вечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути