Дієтологи спільно з медиками створили список найздоровіших країн у світі. Рейтинг очолила Італія. Далі за нею йшли Ісландія, Швейцарія, Сінгапур, Австралія, Іспанія, Японія, Швеція, Ізраїль і Люксембург.
Про це пише Business Insider.
У кожній країні є свої колоритні страви, завдяки яким люди в них є наздоровішими.
Італія
Традиційний італійський сніданок складається з тістечок, капучино або еспресо.
В Неаполі – кава і тістечка, у формі ракушки, а в місті Генуї снідають солоною "фокачею" (італійський корж) з еспресо.
Ісландія
На сніданок ісландці їдять фільтрований йогурт з мюслями, горіхами та ягодами. До цього додають теплий тост з ісландським маслом, а також із густими вершками та іншими ягідними соусами.
Також експерти рекомендують починати свій сніданок як ісландець, з'ївши печінку тріски, яка має багато вітаміну D і допомагає знижувати кров'яний тиск.
Швейцарія
Жителі Швейцарі люблять на сніданок смакувати різними видами мюслів або вівсяні пластівці з лимонним соком, згущеним молоком, тертими яблуками, фундуком або мигдалем. Рідше швейцарський сніданок складається з тістечок, хліба з маслом або джемом та з чаєм або кавою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві "русалчині" бутерброди прикрашають морськими зірками
На пізні сніданки швейцарці полюбляють ласувати яйцями, беконом, картопляними оладками, сиром, джемом і з плетеним хлібом, зробленим зі солодкого тіста.
Сінгапур
У сінгапурський сніданок входить локшина в бульйоні, різні тости або ж варений рис. Але в основному це зазвичай локшина.
Австралія
Колись, більшість австралійців снідали англійським сніданком: яйця, тости, сосиски, бекон, запечені боби, помідори і т.д. Проте сьогодні, весь сніданок побудований навколо кави.
Астралійці їдять на сніданок тістечка-тости з авокадо, мюслі, замочені на ніч з фруктами і рідкими яєчними жовтками.
Іспанія
Традиційний іспанський сніданок включає в себе каву і багато хліба. Популярна страва "Pan Con Tomate" – це злегка підсмажений хліб з часником, оливковою олією і тертими помідорами. Також іспанці п'ють чай, замість кави.
Японія
Японський сніданок включає в себе білий рис або рисову кашу, суп "місо", "натто" (ферментовані соєві боби), смажену сьомгу, яйця змішані з рисом.
Також японці часто снідають тостами, випічкою та смаженими яйцями.
Швеція
Багато шведів зазвичай їдять яйця на сніданок та кисломолочний продукт схожий на йогурт.
Мюслі з чорницями та брусницею, заправлені мигдалем чи волоськими горіхами, теж можна побачити в ранковому раціоні. Популярні також "відкриті" бутерброди, як сир і шинка з огірками, разом з вівсяною кашою і, звичайно, з кавою.
Коментарі