субота, 23 грудня 2017 18:08

3 незвичайні способи подачі салату "Шуба"

Жоден Новий рік не обходиться без шампанського, мандаринів і, звичайно, салатів "Олів'є" та "Шуба". Щоб урізноманітнити їх вигляд та смак, можна поекспериментувати із подачею.

Можна зробити оселедця під шубою у формі рулета чи гірки. Тут вже справа смаку.

Рулет з оселедцем

Автор: edinstvennaya.ua
 

Інгредієнти:

Філе оселедця - 250 г

Буряк - 2 штуки

Морква - 2 штуки

Майонез - 200 г

Сир м'який - 80 г

Сир фета - 40 г

Желатин - 25 г

Кріп - пучок

Приготування:

Відварити і натерти на сережній тертці буряк, моркву і картоплю.

Сир і фету розімяти виделкою і перемішати.

Желатин замочити на ¼ ст. холодної води до набухання, нагріти на водяній бані, охолодити та з'єднати з майонезом.

Кожен вид овочів і сирну суміш змішати з 3 ст. л майонезу з желатином, присолити.

На харчовій плівці з підготовлених продуктів викласти шарами прямокутник: кріп - буряк - картопля - сирна суміш - морква - шматочки оселедця в два ряди. Звернути рулет і загорнути його ще в фольгу.

Поставити в холодильник на ніч. Перед подачею зняти з рулета фольгу і плівку. Прикрасити страву зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний стіл: 7 порад дієтолога, як зменшити шкоду ковбаси

Салат "Чорна троянда"

Автор: edinstvennaya.ua
 

Інгредієнти:

Буряк - 9 штук

Філе солоного оселедця - 2 штуки

Картопля - 3 штуки

Морква - 2 штуки

Майонез - 200 г

Цибуля - 1 штука

Кріп - пучок

Сіль, петрушка

Приготування:

Відварити і натерти на сережній тертці моркву, картоплю та 2 буряки. Оселедець нарізати на дрібні шматочки. Цибулю подрібнити і змішати з 2 ст. л майонезу.

На тарілку викласти салат шарами, кожен наступний зменшуючи в діаметрі, щоб вийшов купол: картопля - посипати кропом і змастити майонезом - оселедець - цибуля з майонезом - морква (змастити майонезом).

Тертий буряк перемішати з майонезом і змастити весь купол. Маленький буряк нарізати тонкими пластинами-пелюстками. Починаючи знизу, виставляти їх по колу в шаховому порядку в салат. На верхівці купола з бурякових пелюсток зробити троянду.

Шуба подвійна

Автор: edinstvennaya.ua
 

Інгредієнти:

Картопля - 2 штуки

Буряк - 130 г

Філе сьомги слабосоленої - 100 г

Філе оселедця - 100 г

Яйця - 2 штуки

Морква - 1 штука

Цибуля - 1 штука

Майонез, сіль, зелень

Приготування

Відварити картоплю, буряк, яйця і моркву. Цибулю подрібнити і замаринувати в оцті, цукрі і солі на 15-20 хвилин. Потім віджати. Всі овочі і яйця окремо натерти на крупній тертці.

Філе оселедця і сьомги порізати шматочками. Оселедець з'єднати з цибулею.

Тарілку злегка змастити майонезом. Шубу викладати шарами, кожен змащуючи тонким шаром майонезу: оселедець з цибулею - картопля - сьомга - яйця - буряк. Посолити.

Верх змастити майонезом. Поставити салат в холодильник на 2 години. Прикрасити страву зеленню.

Зараз ви читаєте новину «3 незвичайні способи подачі салату "Шуба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути