Дієтолог Оксана Скиталінська порадила чим можна замінити ковбаси на новорічному столі. Якщо все ж хочеться спробувати нарізки, слід дотримуватися правил, щоб зменшити ризик для здоров'я.
7 правил зменшити ризик для здоров'я від вживання ковбаси
1. Робіть це вкрай рідко і вживайте мало.
2. Поєднуйте зі свіжими овочами та продуктами, що містять вітамін С. А вітамін С нейтралізує шкідливий вплив нітратів і не дає їм перетворюватися на канцерогенні нітрозаміни.
Підходить свіжа і квашена капуста, зелень петрушки, ягоди смородини (розморожені), апельсин, настій шипшини, чай з лимоном.
3. Якщо робите бутерброд з ковбасою, не беріть батон, а замініть його висівками або зерновим хлібом. Адже в них багато розчинних і нерозчинних харчових волокон, які не тільки поглинуть, а й прискорять моторику кишечника і шкідливі сполуки довго не затримаються.
4. Вибирайте менш червоні або менш рожеві вироби. Зазвичай в них менше нітратних консервантів.
5. Краще вживайте варене, а не копчене або ж салямі.
6. Читайте зміст продуктів. На першому місці має бути тільки м'ясо.
7. Найголовніше правило - ці продукти не для щоденного вживання, лише епізодичного.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати червону ікру на Новий рік
За словами дієтолога, ковбасні консерванти пригнічують і знищують корисну мікрофлору. Це робить кишечник проникним для хвороботворних бактерій, вірусів, токсинів, канцерогенів, які потрапляють в кров, виснажують печінку, пошкоджують нервові клітини.
Коментарі