Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2014 14:29

25 страв національної кухні народів світу, які варто спробувати
25

Барбадос: Ку-ку і летюча риба. На Барбадосі багато риби, наприклад опах, тунець, барракуда або червоний берікс, але цю країну називають «Землею летючих риб». І цей вид риби добрався навіть до найвідомішої національної страви Барбадосу, яка називається Ку-ку. Ку-ку складається в основному з кукурудзяної крупи і плодів окри, а подають разом з ним летючу рибу, яку зазвичай смажать або варять на пару.
Канада: путін (наголос на другий склад). Путін з'явився в Квебеку в кінці 1950-х. Ця улюблена страва всіх канадців. Його роблять з картоплі фрі, яку поливають коричневим соусом і подають зі шматочками сиру. Хоча рецепт досить простий, існує безліч варіантів путіна. У деяких ресторанах пропонують цю страву з такими «наповнювачами», як курка, бекон або копчене м'ясо по-монреальськи, соус з трьох перців або навіть ікра і трюфелі.
Сирія: кеббе. Ця страва також популярна в Лівані, Палестині та Йорданії. Типовий сирійський кеббе роблять з булгура (крупи твердої пшениці), рубленого лука і дрібно порізаних шматочків яловичини, ягняти, козячого або верблюжого м'яса. Кращий варіант кеббе - ось такі от котлетки, фаршировані яловичиною або ягням. Котлети також можуть мати форму кулі або коржів, і їх можуть запікати або варити в бульйоні.
Польща: бігус. Бігус - традиційна м'ясна тушкована страва в польській, литовській і білоруської кухні, але тільки поляки вважають цю страву національною. Цю дуже ситну і смачну тушковану страву роблять з великої кількості інгредієнтів - свіжої та квашеної капусти, різних сортів м'яса та сосисок, помідорів, меду, грибів, перцю, кмину, лаврового листу, материнки, чорносливу та інших складових. Бігус можуть подавати в тарілці або всередині хлібної булочки.
Греція: сувлакі. Греція - країна з декількома добре відомими на весь світ стравами, наприклад кефтедес, мусака або дзадзикі, але саме сувлакі зазвичай вважають найбільш відомою грецькою стравою. Цей популярний в Греції «фастфуд» складається з невеликих шматочків м'яса і іноді овочів на шпажках. Зазвичай сувлакі роблять зі свинини, хоча можуть також використовувати курку або баранину. Подають на шпажках, на піті з гарніром і соусами або з смаженою картоплею.

Практично в кожній країні є своя національна страва - культова, яку частіше за інші їдять і люблять в межах цієї місцевості.

Національні страви є частиною культури країни, а також популярною "пам'яткою" для будь-якого туриста. Подорожуючи за кордоном, ви звісно волієте спробувати найвідомішу страву в чужій країні.

Якщо ви збираєтеся в подорож, збережіть цей список національних страв із різних країн, які обов'язково варто спробувати.

Докладніше про страви читайте у фотогалереї.

Зараз ви читаєте новину «25 страв національної кухні народів світу, які варто спробувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути