пʼятниця, 30 березня 2018 07:25

Заходу є чого вчитися в українців

Ми часто говоримо, що дуже багато в чому відстаємо від Європи і США. Але є річ, в якій Україна випереджає Захід на голову, і йому треба старанно у нас вчитися. Це — адекватність нашого суспільства ситуації, що склалася в світі.

Крім нас повністю адекватна, мабуть, тільки Литва. Решта країн, так чи інакше, марять "мирним світом", якого з 2014 року немає. І вже не буде, доки в світі є нинішня РФ.

Більшість українців це вже розуміють. Так, корисні ідіоти, корисливі зрадники в нашому суспільстві є. Але їх менше, ніж у Бельгії чи Австрії.

Цивілізованість — це не лише побутова культура й комфорт. Це ще й інстинкт самозбереження суспільства, реальної оцінки загроз. Нам це знання коштувало великих жертв і втрат. А Захід може отримати "безоплатно". Беріть, західні журналісти й політики. З усіх питань, що стосуються РФ, зустрічайтеся, радьтеся з українцями. Інакше Радянський Союз у його новому вигляді наочно пояснить вам, хто він такий. Але може бути пізно.

Зараз ви читаєте новину «Заходу є чого вчитися в українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути