Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2010 01:29

Влада ще не назбирала велику кількість радикальних противників

 

Рівень демократії в державі українці оцінюють на 3,07 бала за п'ятибальною шкалою. Такі дані вересневого опитування, яке провела соціологічна служба Центру Разумкова. У травні оцінка демократії становила 3,46 бала.

— Падіння рівня демократії за чотири останні місяці не дуже різке, всього кілька десятих бала, але тенденція неприємна, — коментує результати опитування соціолог Андрій Биченко, 37 років. — У травні влада ще не в повній мірі показала себе, тому мала кредит довіри. Тепер її перші дії щодо демократичних свобод навіюють песимізм серед людей. Більшість із них схильні вважати, що в країні існує політична цензура. Протилежної думки дотримуються лише чверть опитаних.

Українці низько оцінюють свободу слова — з її наявністю погоджується лише кожен десятий. Люди оцінюють практику застосування законів, зміни в законодавстві, підготовку до місцевих виборів і роблять висновки. Скажімо, більшість опитаних вважають, що позбавлення опозиційних телеканалів ліцензій на мовлення відбувається через політичний тиск представників влади, які мають інтереси в телевізійному бізнесі. Влада ще не назбирала велику кількість радикальних противників. Але негативні оцінки її діям дали і прихильники. Оцінки цілком адекватні, бо людям є що порівняти з тим, що було навесні чи одразу ж після президентських виборів. І навіть якщо критиків влади у пресі поменшало, для людей це не означає, що влада стала кращою.

Зараз ви читаєте новину «Влада ще не назбирала велику кількість радикальних противників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути