четвер, 17 вересня 2020 07:11

Влада формує не націю, а плем'я "какая разница"

— Закон про мову ухвалювали під тиском президентської виборчої кампанії. Тому він не враховує різних точок зору. У ньому залишили штрафи за невикористання української в побуті, — каже міністр культури та інформаційної політики 54-річний Олександр Ткаченко в інтерв'ю "Українській правді".

— Посадовці мають розмовляти українською, але в побуті ми не можемо забороняти людям говорити, як вони хочуть.

Закон про мову діє з липня 2019-го. Зобов'язує володіти та спілкуватися в робочий час українською посадовців, працівників державних і комунальних підприємств, сфери обслуговування. Не поширюється на приватне спілкування та релігійні обряди.

— Ткаченко як міністр має високий рівень впливу на громадян. Якщо свідомо говорить неправду, то підриває інформаційну безпеку держави. Поглиблює забобони в головах тих, кого вже заплутала російська пропаганда, — говорить авторка проєкту "Рагу.лі" Тетяна Микитенко, 39 років.

— На ефірах спонсорованих Москвою телеканалів перегляд мовного закону намагаються "продати" суспільству. Переконують, що мовні квоти — "зло". Кремль не хоче бачити Україну незалежною суверенною державою. Прагне законсервувати в колоніальному стані. Російська мова в цьому — один із найпотужніших інструментів.

Парадокс, що у власній державі нам треба доводити своє право на українське. Влада ж формує не націю українців, а плем'я "какая разница". Але серед громадян стає дедалі більше тих, кому різниця є. Тому зміни закону вони не проведуть.

Зараз ви читаєте новину «Влада формує не націю, а плем'я "какая разница"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути