середа, 07 травня 2008 17:42

Війна за Фонд держмайна шкодить іміджу країни

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко відсторонила від виконання обов"язків свого заступника Дмитра Парфененка — у зв"язку із проведенням службового розслідування щодо перевищення ним обов"язків. Це стало черговим актом фарсу, що розігрується навколо та в самому ФДМ. Нині навіть більшість експертів та політиків не зможуть з упевненістю сказати, хто ж насправді там керує.

У процес війни за Фонд втрутилися підрозділи міліції та Управління державної охорони. Добре, що цього разу не було повторення минулорічного протистояння у Генпрокуратурі. І у Семенюк-Самсоненко, і в призначеного урядом керівника  Андрія Портнова знайдеться чимало аргументів на свою користь. Проте вони мало цікавлять головних осіб конфлікту довкола центральної приватизаційної структури держави — президента і прем"єр-міністра. І Віктор Ющенко, і Юлія Тимошенко добре розуміють справжню ціну питання — вплив на подальші процеси в країні, кінцевою метою яких буде президентство. Адже від того, чи зможе уряд взяти під свій контроль приватизаційний процес і, відповідно, наповнення бюджету, залежатиме виконання Юлією Тимошенко своїх передвиборних обіцянок. Компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку вже принесли прем"єру додаткову популярність, особливо на  Півдні та Сході. Водночас зрив програми приватизації може зупинити не лише соціальні виплати уряду, але й зростання рейтингу Тимошенко. Саме цього прагне Секретаріат президента, вбачаючи у голові уряду головну загрозу успішному переобранню Віктора Ющенка на другий термін.

Зрив програми приватизації може зупинити  зростання рейтингу Тимошенко

Планують, що вибори глави держави мають відбутися за графіком, тобто наприкінці 2009 року. Проте точна дата ще дискутуватиметься. Окремі правники Секретаріату президента обстоюють таку думку — Ющенко вступив на посаду в січні 2005-го, отож і вибори мають відбутися в січні 2010-го —  наприкінці п"ятого року його повноважень.

А Одеський припортовий завод, який виявився заручником ситуації, в таких умовах навряд чи вдасться продати за реальну ціну. І, незалежно від того, хто врешті-решт виявиться переможцем, найбільше від війни за Фонд держмайна потерпає престиж країни.

Зараз ви читаєте новину «Війна за Фонд держмайна шкодить іміджу країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути