пʼятниця, 10 серпня 2018 06:25

В уряді планують припинити залізничне сполучення з Росією

— Ми готуємо пакет заходів у відповідь на неправомірні дії Росії. Це стосується анексії української території та Азовської блокади (з квітня РФ затримує судна під українськими й іноземними прапорами в Азовському морі. — ГПУ). До цього пакету входить і припинення пасажирського залізничного сполучення, — каже міністр інфраструктури України 39-річний Володимир Омелян.

Припинення вантажних перевезень міністерство не планує через міжнародні зобов'язання України. Зокрема перед Всесвітньою торговою організацією. Крім того, це може завдати збитків Укрзалізниці, додав міністр.

— З економічної точки зору від припинення пасажирського сполучення з Росією втратить Укрзалізниця, — говорить експерт Українського інституту майбутнього Володимир Шульмейстер, 49 років.

— На потяги до Росії ціна квитка вчетверо вища, ніж у поїздів внутрішнього сполучення. Чим компанія компенсуватиме втрати, якщо збитки пасажирського сегменту Укрзалізниці сягають 10 мільярдів гривень.

Відбудеться перерозподіл на інші види транспорту — автомобільний та автобусний. Як наслідок, ускладниться проходження контрольно-пропускних пунктів на дорогах. Частина заробітчан — близько мільйона осіб, через відсутність потягів перейдуть на роботу з Росії в Польщу й інші країни Євросоюзу.

— Чому про цю ініціативу заговорили саме зараз, на п'ятому році війни? Бо на носі вибори, й влада вкидає такі пропозиції задля додаткових електоральних балів, — каже політолог 34-річний Петро Олещук.

— Навряд пасажирське залізничне сполучення реально припинять. Бо це дасть поле для спекуляції проросійським силам. Той же "Опозиційний блок" обіцятиме виборцям повернути все, як було. Обговорюючи такий захід, влада отримує плюси від його прихильників. Але не втілюючи його, уникне невдоволення тих, хто проти.

Зараз ви читаєте новину «В уряді планують припинити залізничне сполучення з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути